Samen de was opvouwen maakt gelukkig en gezonder: Lies Grendel is Zorg

actiz_organisatie_van_zorgondernemersDit is een origineel bericht van ActiZ
Zorgtopper 2014 Lies Grendel is activiteitenbegeleider in het Flevohuis, één van de locaties van Zorggroep Amsterdam Oost. “Door een ziekte kon ik mijn gewone werk in het Flevohuis niet meer doen, maar ze wilden me toch graag houden. Toen kreeg ik de kans om een opleiding te volgen tot activiteitenbegeleider, en allerlei activiteiten te organiseren voor de bewoners van het Flevohuis.

Ik heb een coffeecorner ingericht in een leeg kantoor, waar bewoners met hun bezoek een kopje koffie kunnen drinken, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar we activiteiten organiseren. Ook kan ik projecten van buiten naar binnen halen, zoals het project SNOES. Met dit project laten we mensen voelen en beleven en het is mooi om te zien wat dat project met demente ouderen doet! Mensen helpen de was opvouwen.

Of ze lachen om het wasvrouwtje. De bewoners worden er blijer en gelukkiger van. Daardoor hebben ze minder medicatie nodig, ze worden rustiger en ze voelen zich meer gerespecteerd. Ik ben ook zo blij dat ik hiervoor de ruimte krijg van mijn manager. Ik heb hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt; dat ik nu de Zorgtopper 2014 ben geworden, is echt een kroon op mijn werk.” De top 3 van de Zorgchart100 bestond verder uit Phyllis den Brok die eten en drinken inzet om mensen te stimuleren om gezond te leven en te bewegen en zo de kwaliteit van leven te verbeteren. En uit Monique Schenk die met wekelijkse muzieklessen dementerenden en hun mantelzorgers dichter bij elkaar brengt.

De Zorgchart100
Zorg is mensenwerk en mensen maken daarbij het verschil. Dat gebeurt al op grote schaal, maar is niet altijd zichtbaar. Daarom hebben ActiZ en Bureauvijftig in samenwerking met BNR Nieuwsradio de Zorgchart100 in het leven geroepen. Een initiatief waarbij we de 100 meest vernieuwende, inspirerende en verrassende verhalen van mensen die de zorg op een bijzondere manier hebben veranderd, verzamelen en een podium geven. In deze tijd, waarin veel gediscussieerd wordt over de kwaliteit van zorg willen we ook de mooie initiatieven en de tomeloze inzet van zorgmedewerkers en vrijwilligers voor het voetlicht brengen.

Informatie over de Zorgchart100 is te vinden op www.zorgchart100.nl
Over het Snoes project op: http://www.zonaskiosk.nl/detail.php?id=37&t=SNOES-Kunst en dementie

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen