Krachten gebundeld in nieuwe stichting voor aangepast paardrijden

Array

Aangepast paardrijdenVanaf 1 januari 2015 zijn de Maartenshoeve en manege de Winckelsteegh samen verder gegaan en bundelen zij hun krachten als stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden). Door de maneges samen te brengen onder één overkoepelende stichting, ontstaat het eerste regionale expertisecentrum voor aangepast paardrijden in Gelderland. Zowel de Maartenshoeve als manege de Winckelsteegh hebben door het oprichten van de nieuwe stichting hun aanbod uitgebreid.

In Nijmegen zijn er twee maneges die zich primair richten op mensen met een beperking. Twee maneges die elk hun eigen specialisatie kennen. Het gaat om de manege van Pluryn, de Winckelsteegh en de manege van de Sint Maartenskliniek en St. Maartenschool; de Maartenshoeve. Beide maneges verzorgen manegeactiviteiten voor mensen met een beperking: de Maartenshoeve  richt zich op mensen met  lichamelijke en/of zeer complexe beperkingen en de manege van de Winckelsteegh is gespecialiseerd  in mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

Bijzondere en unieke expertise in de regio
Het idee om samen te werken ontstond toen Anneke Berendijk, de leidinggevende van de Maartenshoeve, gedetacheerd werd naar manege de Winckelsteegh. “Ik zag kansen voor het opzetten van een regionaal centrum om op deze manier kennis, krachten, ervaring en expertise te bundelen en daardoor beter toegankelijk te maken voor onze speciale ruiters”, vertelt Anneke Berendijk. Deze vorm van samenwerking biedt nog meer mogelijkheden: medewerkers kunnen van elkaar leren, inkoop kan gunstiger, paarden kunnen uitgewisseld worden en er kan zo een volledig aanbod op het gebied van aangepast paardrijden aangeboden worden. De samenwerking uit zich in een sterke onderneming met bijzondere en unieke expertise in de regio. De namen ‘Maartenshoeve’ en ‘Manege de Winckelsteegh’ blijven als locaties gehandhaafd.

Vraag en aanbod
Al jaren is er veel vraag naar aangepast paardrijden voor mensen met alle soorten beperkingen. Zowel de Maartenshoeve als manege de Winckelsteegh hebben door het oprichten van de nieuwe stichting hun aanbod uitgebreid. Naast aangepast paardrijden bieden ze nu ook huifbedrijden, koets ritten en arbeidsmatige dagbesteding aan. Daardoor kunnen meer ruiters gebruik maken van het unieke aanbod van de stichting.

Feestelijke start
Om de start van de stichting te vieren, wordt er op vrijdag 16 januari 2015 een feestje gegeven voor de ruiters. ’s Ochtends rijdt een versierde koets vanaf locatie de Winckelsteegh richting locatie de Maartenshoeve. Voor de koets lopen paarden van beide locaties. In de koets rijden cliënten van de dagbesteding mee en later komen daar ook kinderen van de St. Maartenschool bij. Bij aankomst op locatie Maartenshoeve, rond 13 uur, is er voor de kinderen een hapje en een drankje om de start van stichting CAP te vieren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen