Nog een bestuurder vertrokken bij het Diakonessenhuis

Array

Dr. Willem Hustinx als lid Raad van Bestuur Diakonessenhuis
De Raad van Toezicht heeft ingestemd met het verzoek van dr. W.N.M. Hustinx (1953) om zijn aanstelling als lid van de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis vervroegd te mogen beëindigen. De heer Hustinx is vanaf 1996 aan het ziekenhuis verbonden, aanvankelijk als internist. In die hoedanigheid vervulde hij tussen 2001 en 2009 tevens de rol van opleider interne geneeskunde en was hij tussen 1998 en 2003 stafbestuurder en enige tijd stafvoorzitter. Hij trad in 2009 toe tot de Raad van Bestuur. Hustinx richtte zich als bestuurder op het medisch beleid en zorgaangelegenheden, waarbij de thema’s kwaliteit en veiligheid een grote rol speelden. Samen met de heer Florijn stuurde de medische en zorgorganisatie van het Diakonessenhuis aan.
spoedzorgcentrum-diakonessenhuis-GZHet ziekenhuis staat voor de uitdaging een ingrijpend (cultuur)veranderingstraject ten uitvoer te brengen. De heer Hustinx is van mening dat de organisatie gebaat is bij een nieuw leiderschap dat deze grote uitdaging onbevangen en met elan tot een succes kan maken. Het verzoek van de heer Hustinx is daarnaast door persoonlijke redenen gemotiveerd. In goed overleg met zijn collega en voorzitter van de Raad van bestuur Van Alphen en de Raad van Toezicht heeft de heer Hustinx besloten zijn taken met ingang van 6 maart aanstaande neer te leggen. De Raad van Toezicht is de heer Hustinx zeer erkentelijk voor zijn langjarige inzet voor de patiënt en voor de kwaliteit van de patiëntenzorg.

Bron: Diakonessenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen