Staatssecretaris Dekker financiert start-up Oncodrone van Radboudumc

Array

Acht wetenschappelijke start-ups hebben op 14 januari van staatssecretaris Sander Dekker een Take-off-financiering van 250.000 euro ontvangen. Een daarvan is Oncodrone, een start-up van het Radboudumc die uitzaaiingsremmers produceert.

Oncodrone heeft bij het Radboudumc een stof ontwikkeld die de omzetting van bepaalde kankercellen naar gevaarlijke mobiele cellen afremt. Het gaat om prostaat- en borstkanker. De kans dat een tumor uitzaait, kan met de stof worden verminderd. Met de financiering gaat Oncodrone belangrijke informatie verzamelen over het gedrag van de stof in het lichaam (zoals absorptie, verspreiding en vertering) en de giftigheid ervan.

STWCommerciële toepassingen
Alle aangemelde start-ups werden beoordeeld door Technologiestichting STW, ZonMw en NWO. De winnaars, Oncodrone en zeven andere start-ups, gaan met de Take-off-financiering hun wetenschappelijke innovatieve kennis omzetten in commerciële toepassingen. Het ontvangen bedrag is een lening van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Ministerie van Economische Zaken (EZ).

Enorme meerwaarde
Staatssecretaris Dekker: ‘Wanneer je innovatieve, wetenschappelijke kennis weet om te zetten in toepassingen waar de samenleving baat bij heeft, dan krijgt die wetenschappelijk kennis een enorme meerwaarde, maatschappelijk en economisch. De acht start-ups zijn daar schoolvoorbeelden van.’

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen