Werkzaamheden Virol bij Synergon stopgezet

Array

In opdracht van Virol voert Synergon opdrachten uit in het kader van Social Return on Investment. In de nieuwsuitzending van RTV Noord op 13 januari jongstleden werd een tv-item getoond over de misstanden bij de verwerking van röntgenfoto’s van het UMCG.

Medewerkers van werkvoorzieningsschap Synergon zijn schaamteloos omgesprongen met de medische dossiers van het voormalig Academisch Ziekenhuis Groningen van duizenden Groningers. De medewerkers van Synergon moesten in opdracht van afvalverwerker Virol de röntgenfoto’s scheiden van het papier maar ze namen tevens de tijd om de dossiers uitgebreid te bekijken en maken grappen en grollen te maken over wat ze zagen.

fout falenRöntgenfoto’s gingen rond en daar werden kwetsende grappen over gemaakt. RTV Noord heeft een aantal van de medische dossiers in handen gekregen. Het gaat om röntgenfoto’s, beschrijvingen van ziektebeelden, namen, geboortedata en ook adressen.
Het UMCG heeft al jaren een contract met afvalverwerker Virol voor de vernietiging en opslag van oude dossiers. Met medeweten van het ziekenhuis schakelde Virol Synergon in om de dossiers te sorteren. Het ziekenhuis eiste wel dat er toezicht wordt gehouden op de medewerkers en dat dit in een afgesloten ruimte plaats vond.

Synergon zegt dat het, naar alle waarschijnlijkheid, een misstap van één van haar medewerkers betrof. Virol betreurt dat deze situatie zich heeft voorgedaan. Nadat Virol is geïnformeerd, hebben zij passende maatregelen genomen en de werkzaamheden per direct stopgezet. Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de gang van zaken. Er wordt aangifte gedaan.
De directie van het UMCG wordt door Virol op de hoogte gehouden. Het UMCG laat weten dat de uitkomst van het onderzoek van Synergon zal bepalen hoe de samenwerking met het werkvoorzieningsschap en Virol wordt voortgezet. Het UMCG laat weten dat de uitkomst van het onderzoek van Synergon zal bepalen hoe de samenwerking met het werkvoorzieningsschap en Virol wordt voortgezet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen