Zorgvilla’s Twente begint met dagrecreatie

Array

Zorgvilla’s Twente begint in Huize Den Oostenborgh in Ootmarsum met dagopvang voor ouderen. Het betreft hier een nieuw particulier initiatief voor ouderen uit heel Twente. In de reguliere ouderenzorg is dagopvang al langer een bekend fenomeen. Zorgvilla’s Twente, waartoe ook Villa Meijling in Borne behoort, begint hiermee omdat er behoefte aan is. De ouderen ontvangen dezelfde service en zorg als de bewoners van beide zorgvilla’s.

“Wij hebben vastgesteld dat veel ouderen die in meer of mindere mate nog zelfstandig thuis wonen dit willen”, zegt algemeen manager Jolanda Latka van Zorgvilla’s Twente. 
elderly-people-on-computer-300x257

Zij wijst erop dat de dagopvang vooral een gezellig uitje is voor ouderen. Latka spreekt daarom ook liever over dagrecreatie. “Ze komen op deze manier even uit de sleur van alledag. Bovendien is het een ideale mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten.”

Maar er is nog een andere reden. Jolanda Latka: “Dagopvang kan ook een flinke en vooral welkome ontlasting betekenen voor mantelzorgers. Op deze manier krijgen zij even de handen vrij om wat voor zichzelf te doen. Ook daar is veel behoefte aan.”

In de optiek van Jolanda Latka onderscheiden de Zorgvilla’s zich met de dagopvang. Temeer ook omdat desgewenst ook (medische) zorg kan worden geboden. “Wie bieden meer dan allen een plek waar onze gasten een dag kunnen doorbrengen. Wij zijn all-inclusive. De gasten kunnen, als ze dat willen, meedoen aan uiteenlopende activiteiten. Het hele aanbod is op maat, op de persoon gesneden. Ons doel is de mensen een dag te bezorgen met gezelligheid, ontspanning en activiteiten eventueel in combinatie met de nodige zorg en structuur.”

 

Voor de dagopvang is een luxe appartement beschikbaar tegenover Huize Den Oostenborgh in het hartje van Ootmarsum. Latka: “Dat betekent dat wij voor de gasten dezelfde service en zorg kunnen leveren die onze bewoners ook krijgen.” Een gemiddelde recreatiedag bij Huize Den Oostenborgh begint ’s morgens om tien uur en eindigt rond vier uur ’s middags. Maar een ander dagdeel kan ook, bijvoorbeeld van 14.00 tot 19.00 inclusief diner. De eerste ervaringen zijn positief. “De mensen zijn zeer enthousiast, ze hebben het zeer naar hun zin en genieten volop. Iedereen gaat aan het einde van de dag weer vrolijk naar huis. Dat is prachtig om te zien.”

Voor meer informatie www.zorgvillastwente.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen