NHL Hogeschool start cursus Serious Gaming

0
500

NHL Hogeschool start eind maart een cursus Serious Gaming voor professionals in de zorg- en welzijnssector, HRM, onderwijs, arbo en milieu. In de cursus leren cursisten hoe je serious gaming kunt inzetten en werken ze aan een eigen praktijkvraagstuk.

Actief leren
Het inzetten van serious games wordt steeds populairder. Games zorgen ervoor dat mensen actief en op een prettige manier kennis of vaardigheden leren. Daardoor werken games vaak efficiënter en effectiever dan traditionele methodes. De mogelijkheden van serious games zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan een game om motorische vaardigheden te verbeteren of om verzorgers te laten ervaren hoe het is om te leven met dementie.

Serious gaming 05(1)Korte, intensieve cursus
De cursus ‘Serious gaming: een praktische inleiding’ is uniek in Nederland. Hij is bedoeld voor professionals die in hun vakgebied kunnen profiteren van de voordelen van serious games. De cursus start eind maart en duurt een maand. Cursisten leren onder andere een eigen organisatiedoel te vertalen in een ontwerpvraag. Daarnaast leren ze  de basisprincipes die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van serious games. Onder begeleiding werken de cursisten aan een game om een concrete uitdaging uit hun eigen organisatie te realiseren. Meer informatie is te vinden op www.nhl.nl/cursusseriousgaming.

Lectoraat Serious Gaming
De cursus is een initiatief van het lectoraat Serious Gaming van de NHL. Het lectoraat wil de kennis en kunde van de beroepspraktijk ondersteunen bij de ontwikkeling en toepassing van innovatieve — media en game — technologie. De cursus Serious Gaming valt onder een project dat het gameonderwijs in het Noorden ondersteund. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, het Ministerie van Economische Zaken, Provincie Fryslân en de Gemeente Leeuwarden.

Bron: NHL Hogeschool

Vorig artikelNa storing weer online
Volgend artikelEmma Kinderziekenhuis begint 150e verjaardag met spektakel @steunemma, #emma150jaar
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.