Verzekerden VGZ kunnen alleen naar budgetzorgverzekering ‘Goede Keuze Polis’ kunnen alleen naar apotheekketens Service Apotheek en Mediq

Array

Zorgverzekeraar VGZ heeft voor haar budgetzorgverzekering ‘Goede Keuze Polis’ alleen contracten gesloten met de apotheekketens Service Apotheek en Mediq. Verzekerden die de polis hebben afgesloten, krijgen van VGZ slechts de helft van de kosten vergoed als ze medicatie halen bij een zelfstandige apotheek.

Veel budgetpolissen met een lage premie beperken de vergoeding of keuzevrijheid voor patiënten. VGZ gaat daarbij het verst. Ook het Zilveren Kruis, CZ en Menzis hebben budgetpolissen met een lage premie die slechts een deel van de rekening vergoeden als patiënten medicatie halen bij een niet-gecontracteerde apotheker. De goedkope zorgpolissen van Menzis, CZ en het Zilveren Kruis vergoeden 65 à 80% van de nota van niet gecontracteerde apothekers.


hand geld pilHet betreft 100.000 mensen die deze Goede Keuze Polis hebben afgesloten. Dat aantal kan nog oplopen, omdat verzekerden nog tot 1 februari de tijd hebben om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Zelfstandige apothekers zijn voor deze verzekering gepasseerd, VGZ zegt alleen voor Mediq en Service Apotheek te hebben gekozen omdat deze apothekers wel afspraken met hen heeft willen maken over “kwaliteit en prijs”, aldus de woordvoerder van VGZ. De woordvoerder zegt dat het alleen gaat om de herhaalmedicatie en niet om de 1e uitgifte van medicijnen. Ook kunnen verzekerde  voor herhaalmedicatie naar de nationale apotheek.

De KNMP, Consumentenbond en patiëntenfederatie NPCF zullen gaan samenwerken als later dit jaar zou blijken dat patiënten door deze polissen worden geconfronteerd met onverwacht hoge rekeningen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen