Sfeervolle familiekamers op Intensive care

Array

vriendenDe stichting Vrienden van Isala heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de inrichting van de vier familiekamers op de afdeling Intensive care. ‘Familie van patiënten wachten vaak dagenlang in spanning op een bericht over de gezondheid van hun dierbare. Ik hoop dat het ons is gelukt het wachten een stuk aangenamer te maken door de huiselijke en prettige sfeer’, zegt Marliz Schouten van de stichting. ‘Veel sponsoren hielpen ons enthousiast mee.’ Johanneke Spanjer, verpleegkundige familiebegeleiding, is blij met het resultaat, ‘de samenwerking was heel prettig en we hopen dat de wachtende families en naasten zich hierdoor meer comfortabel voelen voor zover dat mogelijk is’.

Meer informatie: www.vriendenvanisala.nlVeel hulp van sponsoren
Eén van de sponsoren is Leesmap.nl, die een jaar lang gratis leesmappen verzorgd aan de familiekamers. De leesmappen worden maandelijks geroteerd, zodat elke familiekamer over actuele tijdschriften beschikt. Als aanvulling op de tijdschriften heeft boekhandel Waanders enkele dozen met boeken voor jong en oud gedoneerd.

Om ook wachtende kinderen afleiding te bieden, heeft speelgoedfabrikant Joeppie houten bordspellen geschonken. Sponsor BrinkLicht hielp de huiskamers sfeervoller te maken door mooie designverlichting te geven. Om de kamers af te maken met decoratie, schenkt de stichting een bedrag aan de familiebegeleiding die besteedt kan worden in een woonwinkel.

Door de hulp van alle sponsoren, kunnen de familiekamers eindelijk de troost en comfort bieden die wachtende familie en naasten van een patiënt zo hard nodig hebben.

Stichting Vrienden van Isala
Een onderzoek of behandeling in het ziekenhuis kan veel spanning en onzekerheid geven. Een rustgevende tuin, speelgoed of een huiselijk ingerichte familiekamer kan dan een wereld van verschil maken. Stichting Vrienden van Isala zet zich met hart en ziel in om – samen met afdelingen binnen Isala, ambassadeurs, sponsoren en donateurs – deze extra voorzieningen voor patiënten en bezoekers te realiseren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen