‘Wat te doen bij een longaanval’, infobijeenkomst bij het Havenziekenhuis op 2 februari

Array

COPDMensen die COPD hebben kennen het ongetwijfeld: een longaanval is een heftige en vaak nare ervaring waarbij klachten zoals hoesten en benauwdheid plotseling erger worden. Het is belangrijk om de signalen van een longaanval te herkennen en er zo goed en snel mogelijk op te reageren. Dan kan de aanval minder ernstig verlopen.

Het Havenziekenhuis organiseert op 2 februari een gratis informatiemiddag waarbij deelnemers leren hoe ze een eigen actieplan kunnen maken. Longarts Bianka Mennema start de bijeenkomst met uitleg wat een longaanval precies is. Vervolgens leert verpleegkundig specialist Ellen Boot deelnemers hoe zij het eigen actieplan voor een longaanval daadwerkelijk kunnen maken.

Tot slot is er in een tweetal workshops aandacht voor het omgaan met angst en paniek bij COPD en worden verschillende hoesttechnieken belicht.

De bijeenkomst is bedoeld voor volwassenen met COPD, hun partners of mantelzorgers en andere belangstellenden en vindt plaats op maandag 2 februari van 14.00 tot 17.00 uur in de BE Ruyszaal op de vierde verdieping van het Havenziekenhuis. Aanmelden kan via e-mail: [email protected] of telefoonnummer 010-404 33 68. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen