Verhalen over 1.001 microben…bij Isala in Zwolle

Array

We dragen er miljoenen bij ons en toch zijn ze zo onzichtbaar: micro-organismen. Denk maar aan bacteriën, schimmels en virussen. Te klein om met het blote oog te zien, maar overal aanwezig. Thuis, op reis, en in het ziekenhuis. Hoe klein ook, ze spelen een grote rol bij onze gezondheid. In positieve zin, maar je kunt er ook behoorlijk last van hebben. Welke invloed heb je daar zelf op? Hoe ga je er thuis mee om? En wat betekent dit voor je behandeling in een ziekenhuis?

Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 9 februari komt u hierover meer te weten. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer (038) 428 82 88. De lezing is ook live te volgen via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl
Met #IPA15 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn arts-microbioloog Sylvia Debast en Simone Abma, deskundige infectiepreventie. Sylvia Debast is werkzaam bij het Laboratorium voor medische microbiologie en Simone Abma bij de afdeling Infectiepreventie. Beide beroepsgroepen werken nauw samen in Isala en worden door de specialismen geraadpleegd bij de behandeling van infecties of bij uitbraken van infecties. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.
 
Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Zwolse Theaters en Isala Academie.

microben

Recente artikelen