De Tjongerschans en Interzorg beste Nederlandse zorginstelling

Array

duim-omhoog goed pluimStichting Veiligvoedsel.nl reikt voor de derde keer awards uit
Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen en Interzorg zijn gistermiddag 29 januari door Stichting Veiligvoedsel.nl uitgeroepen tot beste ziekenhuis en zorggroep van Nederland. Beide instellingen scoorden de hoogste cijfers op het vlak van voedselveiligheid.

Tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2015 in het Orpheus Theater in Apeldoorn ontvingen de twee winnaars uit handen van onder andere meesterkok Angélique Schmeinck in totaal zes awards. Ziekenhuis De Tjongerschans beschikt volgens de organisatie over de beste zorgkeuken en is in algemene zin het beste Nederlandse ziekenhuis. Interzorg werd gekroond tot beste zorggroep van Nederland en voert daarnaast de lijst aan van beste zorgafdeling en beste restaurant. In totaal streden er 549 zorglocaties en afdelingen mee in de race om een award.

Rapportcijfers
De zorgafdeling van Interzorg kreeg een perfecte 10 als rapportcijfer, het restaurant een 9,8 en de overkoepelende zorggroep een 9,2. Ziekenhuis De Tjongerschans scoorde een 9,8 voor haar zorgkeuken en kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 9,6.

Belangrijk onderdeel congres
De uitreiking is traditioneel een belangrijk onderdeel van het jaarlijkse Nationaal Congres Veilig Voedsel, dat dit jaar in het teken stond van de veranderde allergenenwetgeving. De ongeveer driehonderd bezoekers waren voornamelijk facilitair managers, teammanagers, hoofden voeding, koks en keukenteams van zorginstellingen.

Voedselbesmetting
Met de awarduitreiking wil Stichting Veiligvoedsel.nl zorginstellingen stimuleren om het niveau van de voedselveiligheid hoog te houden en te bevorderen, zegt directeur Gert-Jan Hemmers. “Organisaties die hun best hebben gedaan, verdienen het in het zonnetje te worden gezet. Want we moeten niet vergeten dat nog altijd jaarlijks 680.000 Nederlanders ziek worden van besmet voedsel. De RIVM heeft berekend dat dit zorgt voor een kostenpost van zo’n 416 miljoen euro per jaar. Door samen kennis te delen en te leren van elkaars oplossingen, kunnen we de voedselveiligheid in Nederland verbeteren en zijn we in staat de kosten terug te dringen.”

Derde keer
Het was vanmiddag de derde keer dat Stichting Veiligvoedsel.nl de awards uitreikte. Tot de winnaars vorig jaar behoorden Zorggroep Almere, Argos Zorggroep, Gasthuis St. Jan de Deo en Hanzeheerd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen