Tweede Kamer refereert naar Inforium in plenair debat schriftelijke informatievoorziening

0
249

Goede informatievoorziening rondom ingrepen
In de aanloop naar het Tweede Kamer debat omtrent het burgerinitiatief Schriftelijke informatievoorziening bij medische ingrepen hebben zowel de voorstanders als tegenstanders van de motie bekeken hoe Inforium in het Flevoziekenhuis Almere gebruikt wordt. Ze waren onder de indruk van hoe patiënten geïnformeerd werden rondom de ingreep met niet alleen tekst en PDF’s, maar ook hyperlinks en video’s rechtstreeks naar de mailbox van patiënt. De snelheid en eenvoud waarmee een ziekenhuis ermee kan werken was voor beide partijen reden om hier naar te refereren in het debat als een goed voorbeeld wat gevolgd zou moeten worden.

Zie hieronder voor een korte impressie (1 minuut)

Informatie hoeksteen gedeelde besluitvorming (shared decision making)
In het debat kwam ook duidelijk de noodzaak van herhaalbare en betrouwbare informatie naar voren. Kennis is de hoeksteen van besluitvorming. Daarom is het van belang dat patiënt de informatie hoofdpunten ook na de mondelinge informatie in de spreekkamer nogmaals kan bekijken. Met het gebruik van Inforium kan dat. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk, met meer mogelijkheden dan papier en deelbaar met de naasten, waar ze ook wonen.

Zie hieronder voor een langere impressie (3 minuten)

Klik hier voor praktijkvoorbeelden met Inforium

Vorig artikelNFI geeft visie op technologie op internationaal congres
Volgend artikelKraambedpsychose is effectief te behandelen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.