Omzetdaling, maar sterke groei op focusgebieden voor MSD

Array

MSD maakt jaar- en kwartaalcijfers bekend
MSD heeft op woensdag 4 februari de financiële resultaten over het jaar 2014 gepresenteerd. In een (Engelstalige) persbericht wordt benadrukt dat het bedrijf een sterke groei liet zien op de belangrijke aandachtsgebieden vaccins, diabetes, acute zorg en oncologie en bij de divisie Animal Health (diergeneesmiddelen).

In heel 2014 is wereldwijd 42,2 miljard dollar omzet behaald, een daling van 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. MSD realiseerde in het vierde kwartaal van 2014 een omzet van 10,5 miljard dollar. Dat is een daling van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. De daling is te wijten aan aflopende patenten en een negatieve invloed van wisselkoersen.

MSD-dark1Het bedrijf maakte afgelopen jaar een gestage groei door met de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Zes kandidaat-geneesmiddelen werden goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA waaronder één voor de behandeling van huidkanker (melanoom).
Onlangs maakte MSD ook bekend dat de overname van branchegenoot Cubist Pharmaceuticals – een wereldspeler op het gebied van antibiotica – definitief is geworden. Cubist is een toonaangevend bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van innovatieve antibiotica. Het heeft meerdere interessante geneesmiddelen, al op de markt en in de pijplijn, onder meer tegen de beruchte ziekenhuisbacterie MRSA.

(Engelstalige) persbericht:

Merck-announces-fourth-quarter-and-full-year-2014-financial-results

Bron: MSD

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen