“Brand meester” op LUMC terrein, ziekenhuis moeilijk bereikbaar

Array

Volgens de woordvoerder is inmiddels het sein “Brand meester” gegeven. De brand brakt tegen twaalf uur uit in de technische ruimte van het LUMC toen er werkzaamheden plaatsvonden. Door de brand is het ziekenhuis is op dit moment moeilijk bereikbaar, maar de brand heeft geen gevolgen voor de bedrijvigheid in het LUMC.

Wel kunnen patienten moeilijkheden ondervinden om van en naar het ziekenhuis te komen. Ook taxi’s hebben moeite om het ziekenhuis te bereiken. Het OK-programma en het poliprogramma kan gewoon doorgang hebben. Als patiënten het ziekenhuis niet of niet op tijd kunnen bereiken, wordt geadviseerd met de desbetreffende poli te bellen. Patiënten vinden dit nummer op de polibrief die zij bij hun afspraak hebben gekregen.

LUMCDe brandweer heeft een groot deel van de omgeving nog afgezet en is met groot materieel bezig de brand verder te bestrijden. Ook een helikopter is uitgerukt. Hoe de brand heeft kunnen uitbreken en of er gewonden zijn is nog niet bekend.

Een woordvoerder van het LUMC bevestigt dat de brand bij het medisch centrum is uitgebroken, maar kunnen geen verder informatie geven tot alle informatie in kaart is gebracht.”

Op Twitter gaan geruchten dat de brand is uitgebroken bij de naastgelegen bloedbank Sanquin, maar dit wordt ontkend door een woordvoerder van de bloedbank. Het gebouw van de bloedvoorziening is wel ontruimd. Volgens de brandweer gaat het om een technische ruimte van het LUMC, dat los staat van het ziekenhuis en de bloedbank.De gehoorde explosies waren volgens de brandweer geknapte plastic dakplaten door de hitte.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen