Grote brand bij Sanquin Bloedvoorziening te Leiden

0
308

Op donderdag 5 februari is er even voor half twaalf een grote brand uitgebroken bij LUMC Leiden. Een grote rookwolk in wijde omgeving te zien. De bij Sanquin Bloedvoorziening aan de Plesmanlaan in Leiden. Volgens de eerste berichten betreft het een dakbrand. De brand gaat met flinke rookontwikkeling gepaard. Meer informatie is op dit moment niet bekend.

P 1 Gebouwbrand gezondheidszorg (dak) (grote brand) (VK: 28) (GRIP: 2) Sanquin Bloedvoorziening Plesmanlaan __ A LDN

UPDATE 1: Naar verluid is er een gasfles ontploft bij bloedbank Sanquin. De brandweer is met man en macht uitgerukt naar het Leids Universitair Medisch Centrum. Er is flinke rookontwikkeling en de vlammen worden steeds groter. De afzetting verruimd naar kruising bij Naturalis.

UPDATE 2: de vlammen slaan niet meer uit het dak en Bloedbank Sanquin inmiddels ontruimd

Vorig artikelDit is de Dag reportage: Wie helpt juffrouw Janny (83)?
Volgend artikelBaby geopereerd met hulp van geprint hartmodel
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.