Bijzonder hoogleraar GGZ Friesland geeft online lezing Verlies en Rouw

Array

Depressie-verdrietPublieksacademie over verlies en rouw maandagavond 9 februari om 20.00 uur live op lc.nl
Maandelijks organiseert GGZ Friesland samen met de Leeuwarder Courant de Publieksacademie Friesland. Tijdens iedere lezing van de Publieksacademie komt een specialist van GGZ Friesland aan het woord over thema’s als depressie, angsten, schizofrenie, ADHD of agressie. Aankomende maandag 9 februari staat de Publieksacademie in het thema van verlies en rouw. ‘De reacties op de vorige Publieksacademies waren erg positief en de zaal zat iedere maand vol,’ aldus Louwra Weisfelt, manager Marketing & Communicatie bij GGZ Friesland. ‘Om alle geïnteresseerden te bereiken, hebben we besloten de Publieksacademie over verlies en rouw live via internet uit te zenden door middel van een livestream via ww.lc.nl.’

Veel mensen tonen interesse in het thema verlies en rouw, omdat iedereen ermee te maken krijgt in zijn of haar leven. Ook is het verwerken van verlies en rouw voor iedereen erg persoonlijk. Maar hoe ga je hier mee om? Wanneer is rouw een natuurlijk proces en wanneer wordt het gecompliceerd en is er hulp nodig?  Hoe ga je om met een naaste die vastloopt door verlies of rouw en wanneer moet je hulp zoeken?

Tijdens de Publieksacademie verlies en rouw is Jos de Keijser, Klinisch Psycholoog en Bijzonder Hoogleraar Rouw een van de sprekers die antwoord geeft op deze vragen. Daarnaast deelt Cees Smedema, vader van de vermoorde Redmar Smedema, zijn ervaring over het verlies van zijn zoon.

De lezingen van de Publieksacademies zijn niet alleen gericht op inwoners van Friesland, maar zijn waardevol voor iedereen in Nederland. ‘GGZ Friesland vindt het belangrijk om kennis over psychische aandoeningen te delen en drempels te verlagen,’ zegt Louwra Weisfelt. ‘Door de Publieksacademie live op internet uit te zenden, kunnen we hier op landelijk niveau aan bijdragen.’

Het aantal aanmeldingen voor de Publieksacademie van aanstaande maandag is zo hoog, dat er geen plekken meer beschikbaar zijn. Om alle geïnteresseerden toch de kans te geven het verhaal van de experts en de ervaringsdeskundige te horen, is op de website van Leeuwarder Courant een link te vinden naar de livestream. De Publieksacademie verlies en rouw onder leiding van presentatrice Marijke Roskam, is op maandag 9 februari vanaf 20.00 uur live te volgen via www.lc.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen