Duizendste dotterbehandeling binnen één jaar in Meander Medisch Centrum

Car_1000stedotter_jan2015Mevrouw Van der Hulst werd in december 2014 acuut gedotterd in Meander Medisch Centrum. Niet alleen voor haarzelf was dat een bijzondere gebeurtenis, maar ook voor het ziekenhuis. Zij bleek de duizendste patiënt te zijn die dat jaar door het team van interventiecardiologen gedotterd werd.

Onlangs kwam mevrouw Van der Hulst op controle en alles bleek goed te zijn. Interventiecardioloog Fabrizio Spano en interventieverpleegkundige Marion Hilhorst grepen deze gelegenheid aan om haar als duizendse dotterpatiënt met een prachtig boeket in het zonnetje te zetten.

Mevrouw Van der Hulst: “In december werd ik na de dotterbehandeling en het plaatsen van een stent al gefeliciteerd met het feit dat ik de duizendste patiënt van het jaar was voor deze behandeling. Dat drong toen allemaal niet tot mij door, ik bevond me in een waas. Ik liep al een tijd een rond met klachten. Toen deze ernstiger werden, vermoedde de huisarts een hartaanval. Het ambulancepersoneel bevestigde dit na een ECG en belde meteen met Meander. Bij aankomst in het ziekenhuis stond een heel team voor mij klaar dat meteen aan de slag ging. Na afloop van de dotterbehandeling hoorde ik dat ik net op tijd gedotterd was. Toen pas drong de ernst tot mij door en begon mijn onzekerheid. Vandaag is de doorstroming van het bloed in mijn aders gecontroleerd met een FFR-meting en dat blijkt allemaal goed te zijn. Hoewel ik nog een lange weg te gaan heb, ben ik ontzettend blij met dit super cardiologen team.”

Voor Meander staat deze duizendste uitgevoerde dotterprocedure in 2014 symbool voor de cardiologische zorg die aan een grote groep patiënten met (acute) hartproblematiek wordt geleverd. Interventiecardioloog Spano: “Het is fantastisch om zo’n grote groep patiënten te kunnen helpen. Onze patiënten komen niet alleen uit Amersfoort, maar ook van buiten onze regio. Dankzij het snelle en bekwame handelen van het cardiologisch team kunnen we hartschade voorkomen.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen