Nieuw van de KNMG: wekelijks overzicht van ontwikkelingen gezondheidsrecht

Array

tclientenrechtenWilt u snel een overzicht van recente overheidspublicaties die voor artsen relevant zijn? Of een selectie van interessante rechtspraak? De KNMG-juristen maken wekelijks voor u een selectie. U vindt het op de KNMG-website. Zo bent u snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en uitspraken.  Elke week maken de KNMG-juristen een selectie uit de officiële overheidspublicaties op het gebied van gezondheidsrecht. Makkelijk als u bijvoorbeeld wilt weten welke wetsvoorstellen, of brieven van of aan de Tweede Kamer, de afgelopen week de revue zijn gepasseerd over onderwerpen die raken aan het artsenvak.

Daarnaast selecteren de KNMG-juristen wekelijks relevante rechtspraak voor artsen. Ook deze selectie wordt wekelijks ververst. Let op: tegen sommige uitspraken, bijvoorbeeld die van regionale tuchtcolleges of rechtbanken, kunnen partijen nog in beroep gaan. Tot die tijd zijn ze niet definitief.  De hele uitspraak met ook informatie over een eventuele beroepstermijn vindt u via een link onderaan de samenvatting.

Ga naar:

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen