Patiëntveiligheidscongres: ‘Informatieoverdracht’, 18 juni 2015 in Rotterdam

Array

veiligheid safety firstOp donderdag 18 juni 2015 organiseert de IGZ haar jaarlijkse patiëntveiligheidscongres in De Doelen in Rotterdam. Thema dit jaar is ‘Informatieoverdracht’. Daarmee vraagt de inspectie aandacht voor verbetering van continuïteit van zorg, met nadruk op de communicatie tussen zorgaanbieders en tussen patient en zorgverlener(s).

IGZ stopt met Zorgveiligprijs
De IGZ reikt in 2015 geen Zorgveiligprijs meer uit. Van 2009 t/m 2014 heeft de inspectie deze prijs jaarlijks tijdens haar patiëntveiligheidscongres uitgereikt voor het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Daarmee wilde de IGZ goede initiatieven op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid zichtbaar maken en bij zorgaanbieders aandacht vragen voor veilige zorg. De IGZ constateert dat dit goed heeft gewerkt. Patiëntveiligheid staat inmiddels bij velen hoog op de agenda. Daarom beraadt de IGZ zich op een andere wijze om vanuit het perspectief van cliënten en patiënten verbeteringen op gebied van kwaliteit van veiligheid voor het voetlicht te brengen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen