Zorglopers 2015 gaan van start met training

Array

zorgloop_training_3Met de eerste clinic is zaterdag 31 januari het voorbereidingsprogramma van start gegaan. Ruim dertig enthousiaste zorgmedewerkers stonden, ondanks de kou en gladheid, klaar op de Sportboulevard van Atletiekvereniging Spurt 88 om te starten met de voorbereidingstraining van de Zorgloop 2015. De Zorgloop sluit aan bij de Cityrun Hardenberg op 1 mei.

Er hebben zich inmiddels ruim 100 deelnemers aangemeld voor de Zorgloop 2015, een deel van hen melde zich zaterdag bij Zorglooptrainer Adri Deemter, organisatoren Jan van Beveren, Hilbrand van de Belt en Astrid Karperien en vijf andere trainers om aan de slag te kunnen gaan. Op de Sportboulevard van Atletiekvereniging Spurt 88 kregen de aanwezige deelnemers uitleg over de juiste kleding en schoeisel en – niet onbelangrijk – hoe je veters moet strikken. Daarna werd de groep in tweeën opgedeeld, beginnend- en gevorderde lopers.

Astrid Karperien: “Zoveel mogelijk mensen in beweging brengen en samen met collega’s het goede voorbeeld geven is het motto van de Zorgloop 2015. Ondanks de sneeuw en gladheid waren er toch 30 deelnemers aanwezig en er kon goed gelopen worden op de nieuwe atletiekbaan van Hardenberg en omgeving. Tijdens de Cityrun zijn verschillende afstanden mogelijk: de 5 km, 10 km evenals de halve marathon, we geven dan ook looptrainingen voor alle varianten.”

Loopschema
Per groep werden de lopers voorzien van oefeningen voor de warming-up, nuttige tips en een loopschema. Gedurende de trainingsperiode is er voor de Zorglopers een vraagbaak met o.a. orthopeed, sportarts, fysiotherapeut, looptrainer en diëtiste beschikbaar. Blessures kunnen op die manier voorkomen (of verholpen) worden. Met het loopschema moet het voor iedereen mogelijk zijn om de 5 km te volbrengen.

Geïnteresseerden voor de Zorgloop 2015 kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website of door een mail te sturen naar [email protected]. De eerstvolgende Zorglooptraining staat gepland op 14 februari. Kijk voor meer informatie op Facebookpagina van de Saxenburgh Groep.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen