Brabants ziekenhuispersoneel in actie voor nieuwe cao

Ziekenhuis CAOWerknemers van een aantal Brabantse ziekenhuizen komen volgende week in actie om aandacht te vragen voor een nieuwe cao. Ze informeren collega’s over de stand van zaken via flyeracties en speeddatesessies in de bedrijfsrestaurants. Deze acties zijn onderdeel van een landelijke estafette-actie, waarin werknemers de druk opvoeren richting werkgevers om tot goede cao-afspraken te komen. De laatste cao is al bijna een jaar verlopen.

Acties:

Maandag 9 februari 2015:

07.00 – 08.00 uur: Flyeren bij het TweeSteden Ziekenhuis, Doctor Deelenlaan 5, Tilburg

10.00 – 11.00 uur: Flyeren bij het Verbeeten Instituut, Brugstraat 10, Tilburg

11.30 – 13.30 uur: Speeddaten in het personeelsrestaurant van het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg

 

Dinsdag 10 februari 2015:

07.00 – 08.00 uur: Flyeren bij het St.Elisabeth ziekenhuis, Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg

10.00 – 11.00 uur: Flyeren bij het TweeSteden ziekenhuis, Kasteellaan 2, Waalwijk

 

Cao-conflict

Medewerkers van ziekenhuizen zitten sinds maart 2014 zonder cao. “Na 10 onderhandelingsrondes heeft werkgever NVZ een onacceptabel eindbod neergelegd bij de vakbonden”, aldus Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg en Welzijn. “Ziekenhuizen staan steeds meer onder druk en daarmee ook het personeel. Het werk verandert, de vergrijzing neemt steeds meer toe en daarom is het van groot belang dat er wordt geïnvesteerd in het personeel. De kwaliteit van de zorg valt of staat immers met goed ziekenhuispersoneel”.

De werknemers eisen een fatsoenlijke loonsverhoging van minimaal 3% per jaar, een structureel scholingsbudget van 3%, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen en werkzekerheid. Vaste contracten bij vast werk en alleen nog 0-urencontracten bij onvoorziene en onplanbare uitval van personeel. De ziekenhuismedewerkers voeren overal in het land actie totdat de NVZ het slechte eindbod van tafel veegt en opnieuw onderhandelt. De acties worden gesteund door de vier bonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Publieke Zaak, Nu’91 en FBZ .

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen