MRSA op verpleegafdeling Cardiologie

Array

Op de verpleegafdeling van de afdeling Cardiologie van het Erasmus MC is een MRSA-bacterie gevonden, iets waar zondag 8 februari in diverse media over is bericht. De afdeling heeft strikte maatregelen genomen in verband met deze bacterie.

De komende periode wordt de afdeling volledig gereinigd en gedesinfecteerd. Deze maatregelen neemt het Erasmus MC om te voorkomen dat de MRSA-bacterie zich verspreidt.

Patiëntveiligheid
Het Erasmus MC streeft naar een zo groot mogelijke patiëntveiligheid, en in het kader daarvan wordt, naast de desinfectie van de betrokken afdeling, contactonderzoek gedaan onder (ex)patiënten en medewerkers. Indien (ex)patiënten tot de groep behoren die mogelijk risico hebben gelopen, worden zij op zeer korte termijn schriftelijk benaderd door de Unit Infectiepreventie van het Erasmus MC. In deze brief wordt aan patiënten gevraagd een kweek bij zichzelf af te nemen en kosteloos terug te sturen naar het Erasmus MC.

Erasmus-MCContact
Het Erasmus MC begrijpt dat (ex)patiënten vragen hebben over de MRSA-bacterie. (Ex)patiënten die zich ongerust maken en vragen hebben over de MRSA-bacterie, kunnen tijdens kantooruren contact opnemen met de Unit Infectiepreventie: telefoon 010-7035035. De verpleegafdeling Cardiologie vraagt (ex)patiënten alleen contact op te nemen als dat uitdrukkelijk met hen is afgesproken.

Bron: Erasmus MC

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen