“Beweging Kuzu en Öztürk maakt inbreuk op naam Denk van GGZ Friesland”

Array

fout niet waarDit is een origineel bericht van GGZ Friesland
Politieke beweging Kuzu en Öztürk maakt inbreuk op naam en logo Denk van GGZ Friesland
Oud-PvdA Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk hebben op 9 februari hun nieuwe partij ‘Denk’ gepresenteerd. De politici hebben een naam gekozen die identiek is aan onze naam Denk, onderdeel van GGZ Friesland. Bovendien hebben ze een logo gekozen dat ook qua kleurgebruik en typografie opvallend veel gelijkenissen toont met het logo van Denk Basis-GGZ.

Denk biedt mensen met lichte en matig-ernstige psychische klachten behandeling binnen de generalistische basis GGZ. Denk is sinds augustus 2010 een geregistreerde merknaam van GGZ Friesland. Niet alleen binnen Friesland is Denk een bekende naam, ook buiten Friesland heeft Denk veel bekendheid gekregen met bijvoorbeeld de virtual reality therapie. Bij Denk Basis GGZ bieden we als enige instelling in Nederland een duale behandeling met behulp van virtual reality. De virtual reality behandeling wordt in twee vormen aangeboden: bij Denk in de behandelruimte met behulp van de Oculus Rift en gewoon thuis, met behulp van de Google Cardboard.

GGZ Friesland waar Denk een onderdeel van is, biedt een volledig en gevarieerd aanbod aan mensen met (ernstige) psychische problemen en psychiatrische stoornissen.

Via deze verklaring laten Denk en GGZ Friesland weten geen enkele binding te hebben met deze politieke partij en hier ook niet mee geassocieerd te willen worden. Het is niet acceptabel dat deze politieke partij heeft gekozen voor de naam die wij met Denk al jarenlang voeren. Ook het gebruik van dit opmerkelijk gelijkende logo is niet aanvaardbaar. De associatie die ontstaat met de politieke partij, is schadelijk voor ons imago.

Wij zijn van mening dat de nieuwe partij inbreuk maakt op onze merk- en handelsnaamrechten op “Denk”. Indien de nieuwe partij haar naam en logo niet wijzigt, ziet GGZ Friesland zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen tegen dit gebruik van de naam en het beeldmerk van Denk door de heren Kuzu en Öztürk.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen