Twee ton voor onderzoek naar obesitas

Array

Patiënten met aangeboren obesitas namen zondag 8 februari de eindcheque in ontvangst van Sporten voor Sophia 2015. De sponsormarathon leverde dit jaar ruim twee ton op voor onderzoek naar de aandoening.

Megan (2) en Corné (18) onthulden samen de opbrengst van € 212.372. Megan had zaterdagochtend al het startsein gegeven, Corné fietste het laatste blok mee, samen met zijn moeder, broer en zus, en met kinderartsen en andere medewerkers van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

SportenvoorSophia-2015Blij
Kinderen met aangeboren obesitas hebben overgewicht buiten hun schuld. Door een foutje in hun DNA kampen zij de hele dag door met honger. Een behandeling is er nog niet, verklaart kinderarts dr. Erica van den Akker bij de cheque-uitreiking. “Daarom ben ik zo blij dat er hier veel geld is ingezameld voor onderzoek. Ik hoop dat ik volgend jaar kan vertellen hoever we ermee zijn.”

Zweet
Een kleine tweeduizend deelnemers werkten zich tijdens Sporten voor Sophia in het zweet. Dat gebeurde onder meer eind januari tijdens het aquarobics-spektakel in Zwembad Charlois, en afgelopen weekend bij het spinningfietsen in het Topsportcentrum Rotterdam.

Jubileum
Volgend jaar vindt de 25e editie plaats. De organisatie kondigt aan bij die jubileumeditie flink uit te pakken. Meer informatie over deelname of sponsoring? Mail naar: [email protected]

Bron: Erasmus MC

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen