Imanuelle Grives ambassadeur KNCV Tuberculosefonds

ImanuelleGrivesloresjpgDit is een origineel bericht van KNCV Tuberculosefonds
Imanuelle Grives ambassadeur KNCV Tuberculosefonds
“Als ex-tbc-patiënt wil ik meehelpen om tuberculose de wereld uit te krijgen”
Actrice Imanuelle Grives (o.a. bekend van Celblok H en Expeditie Poolcirkel) is ambassadeur voor KNCV Tuberculosefonds geworden. Voor haar een logische keuze: “Ik heb tuberculose gehad en kan het navertellen.”

Als ambassadeur gaat Imanuelle zich inzetten voor de missie van KNCV Tuberculosefonds: tuberculose de wereld uit helpen. Imanuelle: “Ik heb nooit gedacht dat ik tuberculose kon krijgen, het was ver van mijn bed, maar het overkwam me toch. Ik heb een heftige tijd meegemaakt, maar hoe ziek ik ook was, ik ben nooit bang geweest om dood te gaan. Nu weet ik dat elke dag ruim 4.000 mensen aan tuberculose sterven. Elke dag!”

Wereldwijd is tuberculose dodelijke infectieziekte nummer 2. Een ziekte waarvan iedereen kan genezen met een tijdige ontdekking en juiste behandeling. “Daar wil ik aan bijdragen door meer aandacht te krijgen voor het werk van KNCV Tuberculosefonds. Er is meer financiële steun en meer wetenschappelijk onderzoek nodig om deze levensverwoestende ziekte te stoppen,” zegt Imanuelle. Ze raakte geïnfecteerd tijdens vrijwilligerswerk in Congo en nam de ziekte mee terug naar Nederland. “Wie denkt er hier nog aan tuberculose? Ik ben het levende bewijs dat tbc-opsporing en -bestrijding ook in Nederland nodig blijft.”

Algemeen Directeur van KNCV Tuberculosefonds, Kitty van Weezenbeek is blij met de betrokkenheid van Imanuelle: “Met ambassadeurs als Peter Faber en nu ook Imanuelle krijgt onze missie aandacht bij een groter publiek. Ze bruist van de ideeën om ook jongeren te bereiken. We zijn heel blij met haar inzet en bevlogenheid.”

Over KNCV Tuberculosefonds
KNCV Tuberculosefonds is een Nederlandse organisatie die zich al ruim 110 jaar inzet voor het terugdringen van tuberculose. Internationaal is KNCV Tuberculosefonds de belangrijkste tbc-bestrijdingsorganisatie. Jaarlijks krijgen 9 miljoen mensen tuberculose, hiervan sterven er 1,5 miljoen. Onnodig, want patiënten kunnen door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling volledig genezen. KNCV Tuberculosefonds redt met haar activiteiten wereldwijd vele levens.

Tuberculose in Nederland
Momenteel is de verspreiding van tuberculose in Nederland goed onder controle dankzij een goedwerkende tbc-opsporing en -behandeling. In 2013 kregen 848 mensen in Nederland tuberculose. Echter, in een tijdperk waarin mensen migreren en over de hele wereld reizen, kán tuberculose terugkomen in ons land. Goedwerkende en effectieve tbc-bestrijding blijft daarom ook in de toekomst in Nederland nodig.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen