Mijn Meander: online inzage in gegevens en afspraken in het ziekenhuis

Portaal MeanderPersoonlijke gegevens inzien en wijzigen. Afspraken in het ziekenhuis bekijken. Dat kan nu heel eenvoudig thuis, via een beveiligde website. Meander Medisch Centrum is gestart met het patiëntenportaal ‘Mijn Meander’.

Via Mijn Meander kunnen patiënten inzien wanneer zij een afspraak hebben, hoe laat, met wie en waar. Ook kunnen zij hun afspraken tot vijf jaar terug bekijken. Zij kunnen zien welke persoonlijke gegevens van hen bekend zijn in het ziekenhuis. Een ander adres, telefoonnummer of e-mailadres e.d. kunnen patiënten via Mijn Meander doorgeven.

Goed beveiligd
Via www.meandermc.nl/portaal en via de homepage van de Meander website is Mijn Meander te bereiken. Om de beveiliging van patiëntgegevens te garanderen, zijn een DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen. In het portaal zijn een folder over het gebruik van Mijn Meander en veelgestelde vragen te vinden.

Nieuwe mogelijkheden
Mijn Meander zal steeds meer mogelijkheden krijgen. In de loop van dit jaar zullen onder meer het invullen van vragenlijsten, voorafgaand aan het bezoek aan de arts en het wijzigen en annuleren van afspraken beschikbaar komen. Daarnaast werkt Meander Medisch Centrum aan de ontwikkeling van een Meander app, waarmee patiënten via hun smartphone toegang krijgen tot de digitale dienstverlening die het portaal te bieden heeft. Deze app zal nog voor de zomer van dit jaar beschikbaar zijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen