Diagnostisch centrum Saltro schudt de markt voor eerstelijns diagnostiek op

Array

Om de zorg bereikbaar en betaalbaar te houden stuurt de overheid aan op verschuivingen in de zorg. Meer taken komen bij de huisarts terecht en van de patiënt wordt een actieve rol verwacht bij eigen ziekte of gezondheid. Daarnaast stimuleren zorgverzekeraars dat eerstelijns diagnostiek uit de ziekenhuizen ondergebracht wordt in de eerste lijn en onnodige dubbele diagnostiek wordt tegengegaan.

De missie van Saltro sluit hier uistekend bij aan namelijk de eerstelijns gezondheidszorg versterken. Dat doen ze door ketenpartner te zijn voor zorgverleners en door patiënten en cliënten hoogwaardige diagnostiek met excellente service te bieden.

SaltroLR-3Saltro speelt hierop in door te innoveren: transmurale diagnostiek (diagnostiek in de eerste lijn met advies en consultatie van specialist van ziekenhuis) en patiëntgerichte diagnostiek (diagnostiek in de huisartsenpraktijk, zelfafname voor SOA’s, uitslagenportaal en bijv. tromboseportaal) zijn de innovatiepijlers. Een goed voorbeeld hiervan is de spreiding van diagnostiek naar de huisartspraktijk en naar patiënten thuis mogelijk maken.

Volgens Saltro is de eerste lijn beter opgewassen tegen haar nieuwe taken als zij beschikt over excellente en innovatieve diagnostiek dicht bij de patiënt. En die visie wordt gedeeld; de zorggroepen Arts en Zorg en Zorggroep Almere zijn sinds kort klant van Saltro. De huisartsen van de zorggroepen hebben samen met Saltro de diagnostiek afgestemd en ingericht rondom de patiënten in hun regio. Dat is uniek, omdat Saltro als enige diagnostische centrum op deze manier substitutie heeft weten te realiseren. Dat doen ze in de eigen regio en nu ook in Almere voor Zorggroep Almere en het landelijke Arts en Zorg. Deze ontwikkeling wordt toegejuicht door verzekeraar Achmea.

Recente artikelen