PGB bij veel mensen nog niet uitbetaald #pgbalarm

Array

Inmiddels is het PGB van 68.000 vaste maandloners betaald en zijn de achterstanden van eind januari weggewerkt. Staatssecretaris Van Rijn heeft de Tweede Kamer gisterenavond geinformeerd. Per Saldo geeft aan dat alle problemen niet niet zijn opgelost. Uit de brief van de staatsecretaris blijkt dat er nog geen einde is aan de chaos bij de SVB. Per Saldo krijgt nogeel meldingen binnen van mensen die hun maandloon over januari nog niet hebben ontvangen.
Vorige week was er een spoeddebat over de chaos met de betalingen bij de SVB, zie Tweede Kamer in spoed bijeen vanwege problemen trekkingsrecht. Daarin zegde de staatssecretaris toe PDF-bestanddinsdag 17 februari de Kamer te informeren over het wegwerken van de werkvoorraad, over de betalingen aan maandloners en over de uitbreiding van het Rapid Response Team. Dinsdag na het reces op 24 februari zal de staatsecretaris de Kamer opnieuw informeren met een voortgangsrapportage over de status van de declaraties, het oplossen van de communicatieklachten en informatie over niet ingediende declaraties.

controle-pgb geldRapid response team niet snel genoeg
De staatssecretaris beschrijft in Van Rijn schrijft in zijn brief : “Meldingen van cliënten die bij Per Saldo binnenkomen, worden door Per Saldo beoordeeld op urgentie. Indien sprake is van urgente situaties, worden die met informatie die nodig is om de uitbetaling te doen, doorgestuurd naar het RRT (Rapid Response Team) van de SVB. Dit gebeurt tweemaal per dag. Het RRT  hanteert vervolgens een werkwijze die er in hoofdlijnen op neerkomt dat er binnen 3 werkdagen een betaalopdracht aan de bank wordt gegeven, zodat het geld binnen 5 werkdagen op de rekening van de zorgverlener kan staan.”

Per Saldo meldt dat deze informatie van de staatssecretaris onjuist is, Per Saldo stuurt de meldingen elke dag naar het Rapid Response Team van de SVB. De SVB is verantwoordelijk voor het oplossen en het afhandelen van de gemelde problemen. Per Saldo krijgt nog steeds te veel signalen dat melders niet betaald zijn en erger, dat er door de SVB nog helemaal geen contact is opgenomen.

Bron: Per Saldo

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen