Veel meldingen na uitzending TROS Radar over “verpakkingswijziging Thyrax®”

Logo-lareb-240Maandag 16 februari 2015 heeft TROS Radar aandacht gevraagd voor de klachten die verband houden met de verpakkingswijziging van het geneesmiddel Thyrax®. Dit heeft geresulteerd in een groot aantal meldingen, namelijk meer dan 2000. Daardoor kan het wat langer duren (paar weken) voor de melding door Lareb bekeken en beoordeeld is en melders een reactie krijgen.

Wie ontvangt een vervolgenquête?
Lareb doet ook een vervolg onderzoek om een nog beter beeld te krijgen van de mogelijke achtergronden en gevolgen van de verpakkingswijziging. De melders over klachten die optraden na de overstap van Thyrax®-tabletten uit het glazen potje, naar Thyrax®-tabletten uit de doordrukstrip, ontvangen een uitnodiging voor de enquête.
Bron: LAREB

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen