Duizenden budgethouders PGB nog altijd niet betaald

Array

De problemen rondom het trekkingsrecht zijn nog steeds niet opgelost. Volgens Per Saldo is het rapid response team nog niet in staat gebleken urgente problemen snel genoeg op te lossen. De budgethoudersvereniging vindt dat zorgverleners van budgethouders die niet op tijd betaald hebben gekregen, zo spoedig mogelijk moeten worden uitbetaald. De vereniging legt daarom dagelijks alle urgente meldingen die ze binnenkrijgt bij het rapid response team. Het gaat inmiddels om zo’n 24.000 declaraties van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) die nog niet zijn uitbetaald. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Van Rijn aan de Tweede Kamer.

Stapel-dossiersSinds de afhandeling van pgb-declaraties begin januari werd overgenomen door de Sociale Verzekeringsbank zijn er forse problemen en grote achterstanden in de uitbetaling. De budgethoudersvereniging vindt dat zorgverleners van budgethouders die niet op tijd betaald hebben gekregen, zo spoedig mogelijk moeten worden uitbetaald. Belangenvereniging Per Saldo legt daarom dagelijks alle urgente meldingen die men binnenkrijgt bij het rapid response team.

Volgens Van Rijn wordt nu 99 procent van de ingediende declaraties bij de SVB binnen de betalingstermijn van 10 dagen overgemaakt maar die beloefte deed hij al eerder aan de Tweede Kamer. De SP vindt een wachtrij van 24.000 te veel. En CDA ook Kamerlid Mona Keijzer heeft aandacht voor de zaak.

Van Rijn laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar welke verbeteringen nodig zijn en hoe snel die gerealiseerd wat dat gaat kosten. Voor de zomer moet het onderzoek zijn afgerond, zo schrijft hij aan de Kamer.

Bron: Per Saldo & ANP

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen