GGZ-instelling Denk legt zakelijk geschil over naam politieke beweging Denk voor aan de rechter

Array

Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk hebben op 9 februari 2015 de nieuwe politieke beweging ‘Denk’ gepresenteerd. De politici hebben een naam gekozen die identiek is aan de ggz-organisatie Denk, onderdeel van GGZ Friesland en sinds 2010 een geregistreerd merk. Bovendien gebruiken de politici een logo waarvan de ggz-organisatie vindt dat het qua kleurgebruik en typografie opvallend veel gelijkenissen vertoont met haar logo. GGZ Friesland legt het geschil over gebruik van naam en logo voor aan de rechter.

De politieke beweging Denk en de ggz-instelling Denk hebben op maandag 16 februari 2015 een open gesprek gevoerd. Tijdens dit gesprek zijn de standpunten van beide partijen gedeeld over de naam en het logo. In het gesprek zijn beide partijen niet tot een oplossing gekomen. Vandaag wordt bij de rechter de datum voor het kort geding aangevraagd.


Denk logo'sOnafhankelijkheid en vertrouwen

De zorgorganisatie Denk biedt mensen met psychische klachten behandeling binnen de basis ggz. Met een aanbod dat onder andere bestaat uit zelfhulpprogramma’s en virtual reality therapie, werkt de organisatie over de provinciegrenzen heen.
De overeenkomsten in naam, logo en typografie van ggz-organisatie Denk en de politieke beweging hebben al voor veel verwarring gezorgd bij zowel bestaande cliënten als mensen die hulp zoeken voor hun psychische problemen.

De ggz-organisatie vindt het een kwalijke zaak dat haar zorgvuldig opgebouwde merk onterecht geassocieerd wordt met een politieke beweging. De verwarring die ontstaat bemoeilijkt de behandelrelatie, doordat onafhankelijkheid en betrouwbaarheid noodzakelijk zijn om een vertrouwensband op te bouwen. Bovendien moeten cliënten niet bang zijn dat hun privacy wordt aangetast. De organisatie wil dan ook op geen enkele manier geassocieerd worden met een politieke partij of beweging.

GGZ Friesland ziet zich daarom genoodzaakt het geschil met de politieke beweging van Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk aan de rechter voor te leggen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen