Voorlichtingsavond Glaucoom 13 maart Isala

Op vrijdag 13 maart in het Auditorium van Isala voorlichting over Glaucoom, in Zwolle.
Voorlichtingsavond over de oogaandoening Glaucoom op vrijdag 13 maart 2015 in het Auditorium van Isala, te Zwolle.? De avond wordt georganiseerd door de Oogvereniging (Glaucoombelangen Overijssel). De avond is speciaal gericht aan patiënten met Glaucoom, maar ook zeer geschikt voor andere geïnteresseerden vanwege de brede benadering van de aandoening. Meer informatie: www.isala.nl/oogheelkunde

glaucoma glaucoomGlaucoom is een oogziekte die schade veroorzaakt aan de oogzenuw. Dit kan zelfs leiden tot blindheid. Ongemerkt wordt het gezichtsveld steeds kleiner totdat het geheel verdwijnt. Controle door de oogarts en het druppelen van de ogen kan dit proces stilzetten of vertragen. Het verloren zicht is helaas niet terug te brengen. Ongeveer tweehonderdduizend mensen hebben Glaucoom waarvan 50% niet weet dat zij deze aandoening hebben.

Onze sprekers vertellen u deze avond nog veel meer over de oogaandoening Glaucoom:

  • dr. Duijm, oogarts van Isala gaat in op hoe u deze ziekte tijdig kunt ontdekken, wat de ziekte precies inhoudt en welke mogelijkheden er bestaan om in te grijpen.
  • drs. Mulder-Wildemors, klinisch apotheker van Isala vertelt u welke medicijnen er bestaan tegen Glaucoom.
  • dr. ir. Neve, klinisch-fysicus van Visio Eindhoven licht de relatie toe tussen verlichting en het verouderde oog. Wist u bijvoorbeeld dat u bij het ouder worden meer licht nodig heeft en niet zomaar een gloeilamp door een led-lamp kan vervangen?

Tijdens de avond kunt u een bezoek brengen aan diverse informatiestands zoals van de Oogvereniging en van Visio. Kortom: het belooft een zeer interessante avond te worden.Inschrijven U kunt zich uiterlijk tot 9 maart inschrijven voor de voorlichtingsavond. Stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld daarin uw volledige voor- en achternaam, geslacht, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Vooraf aan de bijeenkomst ontvangt u van ons aanvullende informatie.

Recente artikelen