Laat van 9 t/m 14 maart gratis uw ogen op glaucoom controleren

glaucoma glaucoomIn de tweede week van maart vindt de Wereld Glaucoom Week plaats. In het kader hiervan kunt u van maandag 9 t/m zaterdag 14 maart gratis uw ogen op glaucoom laten controleren bij 20 van de 51 optiekwinkels aangesloten bij het Optometristen Collectief Rijnmond. Mocht na de controle verder onderzoek door de oogarts noodzakelijk zijn, dan wordt u doorverwezen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam.

De Wereld Glaucoom Week is een jaarlijks terugkerende week waarin aandacht wordt gevraagd voor de chronische oogaandoening glaucoom. Glaucoom kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsvermogen en zelfs tot blindheid. In de beginfase van de aandoening merkt de patiënt niets, maar kunnen echter al zeer gevaarlijke situaties optreden, bijvoorbeeld in het verkeer. Het vroegtijdig opsporen van glaucoom is dan ook noodzakelijk. Zodoende adviseert Het Oogziekenhuis Rotterdam u, indien u 45 jaar of ouder bent, uw ogen te laten controleren bij een optometrist (oogmeetkundige) bij u in de buurt.

Screening door optometrist
Tijdens de screening worden onder andere de oogdruk, de dikte van het hoornvlies en uw gezichtsveld gemeten. Mochten er afwijkingen zijn, dan wordt een speciale foto van de oogzenuw in de ogen gemaakt waarmee in een vroegtijdig stadium glaucoom gesignaleerd kan worden. Alle deelnemende optometristen werken hierbij nauw samen met Het Oogziekenhuis Rotterdam waarnaar u, indien nodig, kunt worden doorverwezen.

Deelnemende optometristen
Op www.oogzorgspecialisten.nl vindt u een optiekzaak bij u in de buurt waar u na het maken van een afspraak terecht kunt voor het gratis onderzoek.