Ontwikkeling kind versterkt door VVE Thuis en Bereslim

Array

voorlezenDit is een origineel bericht van Nederlands Jeugdinstituut NJi
Door VVE Thuis leren laagopgeleide ouders de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Bereslim zorgt hierbij voor educatieve spelletjes en geanimeerde prentenboeken van hoge kwaliteit. Dankzij het kindvolgsysteem kunnen ouders en begeleiders de ontwikkeling van kinderen gericht stimuleren.

De eerste zes jaar in het leven van een kind zijn cruciaal voor zijn verdere ontwikkeling en schoolloopbaan. Daarbij zijn ondersteuning en stimulering door de ouders essentieel. Door VVE Thuis leren (laagopgeleide) ouders, hun kind te ondersteunen en spelenderwijs te stimuleren. De activiteiten die ouders thuis doen met hun kind sluiten aan bij de activiteiten op een speelzaal, kinderdagverblijf of school.

Deze combinatie van voor- en vroegschoolse educatie met ouderbetrokkenheid thuis zorgt voor meer effect op de ontwikkeling van kinderen, óók op lange termijn. Het Nederlands Jeugdinstituut biedt trainingen en implementatie-ondersteuning voor medewerkers die werken met VVE Thuis.

Bereslim stimuleert de ontwikkeling van het kind
Het door GGZ Molendrift ontwikkelde softwareprogramma Bereslim is door het Nederlands Jeugdinstituut geïntegreerd in VVE Thuis en toegankelijk gemaakt voor kinderen van 3 tot 6 jaar, hun ouders en begeleiders. Kinderen met laagopgeleide ouders hebben vaak niet de beschikking over educatieve computerspelletjes en geanimeerde boeken van hoge kwaliteit. Dankzij Bereslim is dit nu wél het geval. De beroepskracht stelt via een ouderportaal in welke boeken en spelletjes thuis gedaan gaan worden. De activiteiten worden besproken in ouderbijeenkomsten en met de cursus ‘Omgaan met media’ leren laagopgeleide ouders mediabewust te zijn.

Uniek is het inzicht in leergedrag
Het kindvolgsysteem van Bereslim zorgt ervoor dat ouders en begeleiders inzicht krijgen in het individuele leergedrag van een kind en dit gericht kunnen bevorderen. Een kind met goed leergedrag kan het eigen gedrag sturen en zich hierdoor beter concentreren, plannen en negatief gedrag onderdrukken. Goede zelfsturing is een voorwaarde voor succes op school én voor goed gedrag. De basis hiervoor wordt met VVE Thuis en Bereslim gelegd.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen