Opening Zorgloket voor senioren van start gegaan

zelfstandig-300x200Initiatief ondersteunt senioren om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen
Met de lancering van www.zorgloket.tips op 1 maart is een nieuw initiatief van start gegaan, dat senioren en hulpbehoevenden ondersteunt in het langer veilig en zelfstandig kunnen blijven wonen. Het Zorgloket, onderdeel van Puntzorg, richt zich zowel op de prezorg-fase – de fase naar het ouder worden toe – als op de zorgfase.

Dit nieuwe platform biedt toegang tot allerlei informatie die senioren en hulpbehoevenden helpt om zich te oriënteren op het ouder worden en op het langer, comfortabel en actief thuis blijven wonen.
Het Zorgloket is ontstaan, omdat het door veranderende wet- en regelgeving en de toenemende vergrijzing steeds belangrijker wordt om vroegtijdig maatregelen te treffen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte aan een centraal loket, waar (toekomstige) ouderen voor al hun woonvragen en woonoplossingen terechtkunnen.

Zo kunnen bezoekers zich via het  Zorgloket laten informeren over actuele en relevante ontwikkelingen in de zorg, regelgeving (zoals de Wmo), maatschappelijke trends, vergoedingen, maar ook over hulpmiddelen en mogelijke bouwaanpassingen (Quickscan Woningaanpassing®), mobiliteitsmiddelen en zorgsystemen.

Het Zorgloket is onderdeel van Puntzorg, een initiatief, waarbij verschillende partners uit onder meer de zorgsector zijn aangesloten die als doel hebben om senioren en hulpbehoevenden  te ondersteunen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dat gebeurt onder meer met informatie, producten en zorgoplossingen.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen