APO-T verhuist naar Pivot Park

APO-T versterkt sinds 16 februari de Pivot Park Community in Oss. APO-T is een innovatief Nederlands life sciences bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe behandelingen van kanker.

Hedendaagse behandelingen van kanker richten zich op tumorcellen, maar doden ook gezonde cellen. Daarom hebben deze behandelingen een verwoestend effect op de kwaliteit van leven. APO-T wijdt zich aan het ontwikkelen van geneesmiddelen die gezonde cellen niet doden. Zij hebben een manier gevonden om selectief kankercellen te doden door middel van een unieke familie van kankercel markers. Gezonde cellen hebben deze markers niet. Dit schept de unieke gelegenheid om kanker te behandelen met behoud van kwaliteit van leven.
APO-TAPO-T is klaar voor de volgende stap in haar bedrijfsontwikkeling en ging daarvoor op zoek naar een passende bedrijfsomgeving.

Pivot Park faciliteert ambitieuze innovatieve bedrijven, zoals APO-T, met state-of-the-art faciliteiten en apparatuur in combinatie met een levendige ondernemende community. Flexibiliteit en maatwerk voor de huurders zijn speerpunten van de organisatie. Op het Pivot Park betrekt APO-T zowel kantoor- als laboratoriumruimte.

De verhuizing naar Pivot Park is een weloverwogen keuze, aldus Johan Renes, CEO van APO-T: “De infrastructuur van Pivot Park biedt uitstekende faciliteiten voor groeiende life sciences bedrijven vanuit een lange termijn samenwerkingsvisie met professioneel maatwerk. Ook de aanwezigheid van andere bedrijven die zich met onderzoek naar kankertherapieën bezighouden, maakt dat Pivot Park voor ons de beste keuze is: het biedt tal van wetenschappelijke en ondernemende samenwerkingsmogelijkheden.”

Mirjam Mol, directeur van Pivot Park: “We zijn erg blij met deze nieuwe huurder. APO-T past met haar activiteiten op het gebied van kankertherapie goed binnen de innovatieve Pivot Park Community.”

Over APO-T

APO-T is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe kankertherapieën.

 

Onze missie is om patiënten met kanker te ondersteunen door middel van een effectieve specifieke behandeling die de kwaliteit van leven behoudt. Onze programma’s zijn gericht op de mogelijkheid om bestaande producten die kampen met bijwerkingen en waarmee tumoren aan de therapie ontsnappen te vervangen en / of aan te vullen.

 

Over Pivot Park

Pivot Park is in februari 2012 van start gegaan als initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD en vijf partners: de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM, tevens 100 procent aandeelhouder van Pivot Park) en de ministeries ven EZ en VWS.

 

‘Pivot’ betekent spil of draaipunt, iets of iemand waar alles om draait, en dat is exact de functie die Pivot Park voor dynamische life sciences bedrijven wil vervullen. Daartoe biedt het park unieke state-of-the-art kernfaciliteiten én de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan ondernemers in de life sciences. Bedrijven krijgen ruim baan om te starten, te groeien, elkaar te inspireren en een belangrijke bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen