Diabeter opent vierde locatie op Amsterdam-Schiphol

0
561

Op 16 maart 2015 opent Diabeter, nationaal behandelcentrum voor type 1 diabetes bij kinderen en jongeren, in Amsterdam-Schiphol zijn deuren van de vierde locatie. Op verzoek van patiënten en zorgverzekeraars is nu ook in deze regio een gespecialiseerde kliniek voor type 1 diabetes beschikbaar. Andere vestigingen zijn te vinden in Rotterdam, Deventer en Veldhoven.

Sinds de oprichting in 2006 door Dr. Henk-Jan Aanstoot en Dr. Henk Veeze zet Diabeter een trend. Uniek in Nederland is de totale focus op diabeteszorg in combinatie met research. Momenteel behandelt Diabeter 1600 kinderen en jongeren en is daarmee de grootste in zijn soort in Europa.Diabeter“Onze ambitie gaat verder. Onze missie is een toekomst zonder diabetescomplicaties voor onze patiënten. Dat kan alleen in een expertrol. Onze zorgverleners rusten we toe met de kennis van morgen. We investeren veel in technologie, waarmee we voorloper zijn op het gebied van zorg op afstand. Wij willen dat alle type 1 diabetespatiënten de beste zorg krijgen met passende technologie. Daarom breiden we uit met meer behandellocaties,” aldus Henk Veeze.

In Amsterdam en de wijde omgeving wonen veel type 1 diabetespatiënten die nu nog bij reguliere ziekenhuizen onder behandeling zijn. Vanaf heden kunnen zij zich melden bij het gespecialiseerde behandelcentrum Diabeter (088-2807277 / info@diabeter.nl) voor een kennismakingsgesprek, een second opinion of overname van de behandeling. Dus niet alleen huidige, maar ook nieuwe patiënten kunnen op Amsterdam-Schiphol terecht.

Over de opening van de nieuwe locatie en speciale informatiedagen voor patiënten en hun familie volgt binnenkort bericht.