Stichting Roparun schenkt hoofdhuidkoelers aan Vlietland Ziekenhuis

Array

Stichting Roparun heeft er voor gezorgd dat patiënten met kanker die een chemokuur ondergaan op de Dagbehandeling Oncologie van het Vlietland Ziekenhuis gebruik kunnen maken van hoofdhuidkoeling.

Door middel van hoofdhuidkoeling kan het haarverlies als gevolg van de chemotherapie worden beperkt. Hoofdhuidkoeling heeft helaas niet voor iedere patiënt een positief effect, dit is afhankelijk van de soort chemokuur die men ondergaat. Door de inzet van Stichting Roparun kunnen twee apparaten voor hoofdhuidkoeling worden vervangen

hoofdhuidkoelerLook Good Feel Better
Daarnaast ondersteunt de Stichting Roparun al jaren de workshops Look Good, Feel Better in het Vlietland Ziekenhuis. Dit zijn gratis workshops over uiterlijke verzorging speciaal voor patiënten met kanker. In een ontspannen sfeer krijgen deze patiënten professionele tips en adviezen over huidverzorging. De speciaal getrainde visagisten en schoonheidsspecialisten laten in een paar stappen zien op welke manier de huid het beste verzorgd kan worden en welke make-up het beste bij de patiënt past.

Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis
De Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis is continu op zoek naar fondsen en donaties om de patiëntenzorg nog verder te verbeteren en een aangenamer verblijf voor patiënten en bezoekers te realiseren. De Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis is de Stichting Roparun zeer erkentelijk voor de gulle donaties en is erg blij met de warme banden tussen de Stichting Roparun en de Dagbehandeling Oncologie.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.vlietlandziekenhuis.nl/vrienden

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen