Cult roman toont psychiatrie als spiegel van de samenleving

Array

denkenRelease van PLANET PARADROID tijdens de waanzinnige Boekenweek 2015
PLANET PARADROID is een sociale fabel, een psychedelische darkcom gesitueerd in de nabije toekomst. De lezer maakt kennis met VDR, een zelfdenkende computer, als therapeut in dienst van CyberMinds, een psychiatrische polikliniek gelegen in het grimmige Damstad. De makers zijn Firma Tacker & Tape, een pseudoniem waarachter twee Amsterdamse professionals uit de GGZ en ICT schuilgaan. PLANET PARADROID is een independent uitgave van DIT-uitgevers.

Emeritus hoogleraar kinder & jeugdpsychiatrie Frits Boer las het boek en oordeelde: ‘Je beweegt door een fantasielandschap dat lijkt op ‘Nederland van boven gezien’. Er wordt gebruik gemaakt van oude mythische elementen, zoals de transformatie van mens in dier en omgekeerd, maar ook state-of-the-art kennis van psychologie en informatica. Dit alles wordt verteld in een proza dat soms poëtisch, dan weer robuust en altijd markant is.’

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen