Bescherm je ogen met een eclipsbril tijdens de zonsverduistering

Array

Op vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens geeft daarom vanaf maandag 9 maart 200.000 eclipsbrillen door heel Nederland weg. Als aftrap van de actie werden vrijdag 6 maart bij basisschool De Passe-Partout in Rotterdam de eerste 500 eclipsbrillen weggegeven. Herron van der Sluis, commercieel directeur van Pearle Opticiens en Tjeerd de Faber, kinderoogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam, gaven de kinderen een les over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen.

ECLIPSbril
Waarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tijdens de zonsverduistering?
Kinderoogarts Tjeerd de Faber ondersteunt de landelijke actie van Pearle van harte: “Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering zeer belangrijk. Kijk je naar de zonsverduistering zonder eclipsbril op dan kan de straling uit het zonlicht acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Zet kinderen daarom niet alleen tijdens het kijken naar de zonsverduistering een eclipsbril op, maar bescherm de kinderogen al zo jong mogelijk met een zonnebril.”

Bewustwording en bescherming
De gratis eclipsbrillen zijn af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Daarnaast is aan alle basisscholen in heel Nederland een lesbrief over de zonsverduistering en het belang van goede bescherming van je ogen door een eclipsbril verstuurd. Op www.pearle.nl/eclipsbril is meer informatie over deze actie en de informatiebrief te vinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen