Daginzicht agenda biedt houvast voor mensen met dementie

Dementie is een snelgroeiend probleem in de Nederlandse samenleving. Inmiddels lijden 250.000 mensen aan deze slopende ziekte. En jaarlijks komen er tienduizend mensen bij!

Door aantasting van de hersens raken mensen met dementie geleidelijk het gevoel voor tijd kwijt. Het wegvallen van tijdsbesef is een verontrustend gevoel. Mensen die geleidelijk dement worden hebben daarom grote behoefte aan eenvoud en structuur. Een dagplanner is dé oplossing om mensen met een neurologische handicap inzicht in de dag te geven. De ‘prikkelarme’ agenda van daginzicht.nl is royaal en simpel, waarbij elke dag wordt gestructureerd door ‘ochtend’, ‘middag’ en ‘avond’ en waarbij de gebruiker niet wordt afgeleid door de invulling van andere dagen.
daginzichtagendaDe Daginzicht Agenda is een prikkelarme agenda speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en geheugenproblemen. Door de eenvoud en structuur is deze dagplanner gemakkelijk te gebruiken en biedt het inzicht in de dag. Deze agenda met ringband is nog beperkt beschikbaar en verkrijgbaar bij saamuitgeverij.nl en daginzicht.nl.

Stichting Doe Maar Zo!
De dagplanner daginzicht is ontwikkeld door Stichting Do Maar Zo! in nauwe samenwerking met een groot aantal zorgprofessionals en gebruikers. De dagplanner is in 2010 genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2010.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen