Poets je mond gezond

Array

Poets je mond gezondDe leerlingen van groep 1 van basisschool De Aquamarijn weten hoe zij hun mond gezond moeten houden. Zij kregen gisteren namelijk een poetsles, verzorgt door het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) Vogellanden. ‘Het is belangrijk om van kinds af aan goed te poetsen. Het zou mooi zijn als ouders elke dag even het gebit van hun kind napoetsen om hun gebit gezond te houden’, geeft tandartsassistent Mirjam Roelofsen aan.

Mirjam heeft de kinderen een uitgebreide poetsles gegeven en daar werd enthousiast op gereageerd. Met hun nieuwe tandenborstels boenden de leerlingen er driftig op los. De poetsles is georganiseerd in deze klas omdat e?e?n van de leerlingen wordt behandeld in het kinderteam van CBT Vogellanden. Over haar behandeling is een kort item opgenomen voor het tv-programma ‘Heel Holland Zorgt’ dat op woensdag 18 maart wordt uitgezonden om 14:25 uur op SBS6. Dit programma is gemaakt in het kader van ‘De Week van Zorg en Welzijn’.

Foto: Vogellanden: Leerlingen van basisschool De Aquamarijn volgen poetsinstructies op.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen