Praktisch en eenvoudig exoskelet #Laevo gelanceerd op #zorgtotaal beurs #ztt15

0
2039

Exoskelet #Laeve gelanceerd op #zorgtotaal berus #ztt15
laevo_-_Een te hoge blootstelling aan fysieke belasting kan leiden tot rugklachten. Bij veel werkzaamheden liggen lage rugklachten of -pijn daarom op de loer. Lage rugpijn kan het werkplezier flink verminderen. Helaas is lage rugpijn een veelvoorkomend verschijnsel; het is de grootste fysieke, werkgerelateerde verzuimoorzaak. Het voorkomen van lage rugklachten draagt bij aan het werkplezier en verhoogt de duurzame inzetbaarheid. Een belangrijke zaak dus!

De Laevo, is een exoskelet / brace gedragen rond de schouders, borstbeen, heupen, dijen en bovenbenen, dat extra stevigheid biedt bij het vooroverbuigen van dat het bovenlichaam en het uit de benen tillen. Het is aangetoond dat werken met een goede houding en techniek bij lichamelijke zware dagelijkse activiteiten, het krijgen van rugklachten reduceert. Het apparaat kan een waardevol hulpmiddel zijn om uitval van zorgmedewerkers te reduceren als gevolg van lichamelijk zwaar werk. De Laevo biedt rugondersteuning tijdens voorovergebogen werk en het maken van veel tilbewegingen. De Laevo is een draagbare structuur die het gewicht van het bovenlichaam vermindert en daardoor ook de belasting op de onderrug.

laevo_in aktieDaarmee is het een werkhoudingondersteunend hulpmiddel dat de duurzame inzetbaarheid verbetert. De Laevo is interessant voor iedereen die veelvuldig voorovergebogen werkt en/of tilt. Werken aan een freesbank of CNC machine, tuinieren, werken aan een bed, koken of opereren; het zijn allemaal werkzaamheden waarbij de Laevo de spanning op de rugspieren bij de voorovergebogen houding vermindert.

De Delftse startup Laevo presenteert tijdens de beurs Zorgtotaal zijn gelijknamige hulpmiddel voor rugondersteuning.
De Laevo is het resultaat van een onderzoeksproject waarin InteSpring, een zusteronderneming van Laevo, samen met de TU Delft een oplossing zocht voor het hoge aantal rugklachten in de zorg. Na analyse in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen bleek dat naast onjuist gebruik van tilliften vooral de zware belasting van de voorovergebogen werkhouding problemen oplevert.

Vorig artikelWHO had twee maanden eerder noodklok moeten luiden
Volgend artikelVrouw Moeder Kind-centrum van MMC groeit
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.