Tijdens NLdoet op 20 maart 2015 staken Prinses Beatrix, Prins Bernard, Prinses Annette, Prins Floris, Prinses Aimée en dhr. Tjalling ten Cate de handen uit de mouwen bij verpleeghuis Norschoten in Barneveld. NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. © Oranje Fonds – Jeannette Schols

Prinses Beatrix helpt als vrijwilliger tijdens NLdoet bij Norschoten

Ruim 70 vrijwilligers en de koninklijke familie steken de handen uit de mouwen bij Norschoten
Op vrijdag 20 maart werd voor de elfde keer NLdoet georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook Norschoten deed mee aan deze landelijke dag. 50 scholieren van De Meerwaarde uit Barneveld en een aantal vaste en nieuwe vrijwilligers staken de handen uit de mouwen bij verschillende klussen zoals tuinieren, verhuizen, in de beautysalon en bij een potje koersbal. Ook de directeur van het Oranje Fonds, Ronald van der Giessen, hielp Norschoten dit jaar een handje mee. Als klap op de vuurpijl kwam ook de koninklijke familie helpen bij de verschillende activiteiten.
Prinses Beatrix, Prinses Aimée, prinses Annette, Prins Floris, Prins Bernhard en Tjalling ten Cate verrasten zowel de medewerkers, de bewoners als de vrijwilligers met een bezoek. Zij hielpen de grote groep scholieren en vrijwilligers met hun werkzaamheden.

Norschoten is erg blij met de grote groep scholieren die dit jaar een dagje vrijwilligerswerk komen doen bij Norschoten. Het is mooi om te zien hoe jong en oud bij elkaar komen. Naast een grote groep leerlingen waren er ook een aantal vaste en nieuwe vrijwilligers die meededen met de verschillende activiteiten. De persoonlijke aandacht die er was, van zowel de vrijwilligers al de koninklijke familie, voor de cliënten maakte dat niet alleen de vrijwilligers en het bestuur van Norschoten, maar bovenal de cliënten deze dag als erg positief en onvergetelijk hebben ervaren.

Activiteiten

De oude school herleeft, met schoolfoto’s
Deze activiteit bracht veel herinnering en herkenning bij de cliënten naar boven. In passende kleding gingen zij samen met vrijwilligers terug de schoolbanken in. Schoonschrijven met inkt en een kroontjespen, rijtjes plaatsnamen stampen bij aardrijkskunde en luisteren naar spannende verhalen bij de geschiedenisles. Ook werden er schoolfoto’s gemaakt en zijn oude schoolfoto’s opgezocht.

Een nieuwe lente
De terrassen zijn schoongemaakt en de tuinmeubels zijn uit de schuur gehaald door de vrijwilligers en prinses Beatrix en prinses Aimée. De bloembakken zijn weer gevuld en groente en bloemen zijn ingezaaid. Ook prins Floris, prins Bernhard en meneer Tjalling ten Cate hielpen een handje mee in de tuin. Met persoonlijke aandacht voor de cliënten hebben de vrijwilligers en de cliënten hebben samen een nieuwe lente geplant

Beautysalon en koersbal.
De vrouwelijke cliënten van Norschoten hebben zich door de vrijwilligers en prinses Annette laten verwennen in de beautysalon. Degenen die in waren voor wat meer actie deden samen met de vrijwilligers, prins Floris, prins Bernhard en meneer Tjalling ten Cate mee aan de koersbalwedstrijd.

Inburgering Kootwijkerbroek
In Kootwijkerbroek is onlangs het nieuwe pand in gebruik genomen. De nieuwe inwoners van Kootwijkerbroek wilden graag in contact komen met inwoners van Kootwijkerbroek. Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje konden de bewoners van het nieuwe pand kennismaken met de inwoners van Kootwijkerbroek.

Daarnaast heeft een groep leerlingen gezorgd dat de laatste spullen naar Kootwijkerbroek zijn verhuisd.

High Tea in Putten
Op de locatie in Putten is door Stichting Welzijn Putten een high tea met beautysalon georganiseerd.

Over Norschoten
Norschoten is een Christelijke organisatie die wonen, zorg, (dag)behandeling en welzijn biedt aan mensen die dit in een specifieke fase van hun leven nodig hebben. Norschoten biedt dit aan in twee locaties in Barneveld (Kweekweg en Klaverweide) en in Garderen (Dr. Kruimelstaete).Daarnaast biedt Norschoten verpleeghuiszorg in verschillende verzorgingshuizen in Barneveld (Elim), Scherpenzeel (Het Huis in de Wei) en Voorthuizen (Nieuw Avondrust).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen