Theatervoorstelling over eetstoornissen: ‘Waarom zou je iets loslaten als je niet weet wat je ervoor terugkrijgt?‘

Array

PsyQ organiseert  in samenwerking met Kompassie: ‘STILLEN’
In de voorstelling Stillen schetst  theatermaker en ervaringsdeskundige Maartje Wikkerink op artistieke wijze een treffend beeld van de achtergronden, gevolgen en behandeling van een eetstoornis. Ze verbeeld het verhaal van een meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen. Ze maakt daarbij niet alleen gebruik van haar expressieve uiterlijk en heldere stem, maar ook van papieren poppen en veelzeggende teksten tegen een verrassend decor. 

‘Wat als ik mijn eetstoornis loslaat?, Wat als ik terugval?’, ‘Wat als ik nooit kan zijn wie ik wil zijn of eigenlijk ben?’ zijn herkenbare vragen voor iedereen die met een eetstoornis te maken heeft. De voorstelling is interessant voor iedereen die meer wil weten over een eetstoornis. Heb jij een eetstoornis of ken je iemand met een eetstoornis? Heb je beroepsmatig te maken met eetstoornissen of wil je er gewoon meer over weten? Iedereen is van harte uitgenodigd.

 

De voorstelling is zondag 12 april om 14:30 uur in Den Haag in het Diamanttheater (Diamanthorst 183, tram 6 en bus 24). De zaal is open vanaf 14.00 uur.

 

Aanmelden kan via de mail bij Henriëtte van de Pol, [email protected]

De toegang bedraagt 10 euro per persoon, bij aanvang contact te betalen.

 

Na de voorstelling is er informatie te verkrijgen over professionele hulp door PsyQ en over ondersteuning van lotgenoten bij herstel. Meer informatie over eetstoornissen? Zie http://www.psyq.nl/Programma/eetstoornissen

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen