Meer duidelijkheid voor zzp’er in de thuiszorg

Array

Informatieblad BTN en FNV Zelfstandigen helpt zzp’er te voldoen aan eisen ondernemerschap
Op 24 maart 2015 heeft de overheid de modelcontracten gepubliceerd die door BTN en FNV Zelfstandigen zijn opgesteld. Volgens de overheid moeten zelfstandigen voldoen aan bepaalde fiscale eisen om als zelfstandig ondernemer te worden aangemerkt. Of zij hieraan voldoen, is erg afhankelijk van feiten en omstandigheden. Hierdoor ontstaat onzekerheid bij zzp’ers en zorginstellingen die de zzp’ers willen inhuren. Daarom zijn in samenwerking met BTN en FNV Zelfstandigen modelcontracten ontwikkeld waardoor zowel de zorginstelling als de zzp’er meer zekerheid hebben over de afgesloten overeenkomst

verpleging verpleegkundige ziek ziekenhuisIn aanvulling op de modelovereenkomsten hebben BTN en FNV Zelfstandigen een informatiekaart geschreven. Deze informatiekaart bevat in spreektaal uitleg over de modelovereenkomsten. Ook worden belangrijke kenmerken van het ondernemerschap hierin benoemd.

De modelovereenkomsten regelen de relatie tussen zzper en zorginstelling, zoals afspraken over betaling en vervanging, maar ook aan welke kwaliteitseisen de zzper moet voldoen. De informatiekaart bevat vervolgens een artikelsgewijze toelichting. Om bij de aangifte inkomstenbelasting als ondernemer te worden beschouwd, moet de zzper daarnaast aan ondernemerschapscriteria voldoen, zoals het hebben van meerdere opdrachtgevers en het lopen van ondernemersrisicos. Deze worden ook in de informatiekaart beschreven.
FNV Zelfstandigen en BTN verwachten met de informatiekaart een bijdrage te leveren aan de bevordering van gezond ondernemerschap van zzp
ers in de thuiszorg.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/personeel-in-de-zorg/zzp-in-de-zorg

Bron: BTN  &  FNV Zelfstandigen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen