Gezocht: hartproblemen

Publieksacademie: Vroegtijdige opsporing hartproblemen
Woensdag 15 april 2015, 19.30 tot 21.30 uur Dagelijks worden in Nederland 1.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen met hart- en vaatziekten. Elke dag sterven 107 mensen aan hart- of vaatziekten. Deze aantallen moeten omlaag. Daarom is het vroegtijdig opsporen van hartproblemen belangrijk. Een cardioloog heeft soms dus wel wat weg van een rechercheur. Welke onderzoekstechnieken zijn tegenwoordig mogelijk? Wanneer worden ze wel of niet ingezet? Wat meten ze eigenlijk? Is behandeling altijd een logisch vervolg? Of kan een patiënt zelf iets doen om problemen te voorkomen of het tij te keren?

Bekijk alvast de vooraankondiging van de lezing van 15 april

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn cardiologen Jorik Timmer en Marc Waskowsky. Aan de hand van hun kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden leggen de sprekers bijvoorbeeld uit wat artherosclerose (aderverkalking) eigenlijk is. Jorik Timmer gaat vooral in op onderzoekstechnieken als de fietstest, de CT scan en de SPECT CT. Wanneer worden ze wel of niet ingezet, en wat wordt er eigenlijk gemeten? Marc Waskowsky neemt u mee in de wereld van risicofactoren en leefstijl.

Jorik Timmer
Dr. Jorik Timmer is sinds 2011 werkzaam bij Isala. Hij volgde zijn opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich vervolgens tot cardioloog bij Isala.
Jorik Timmer deed onderzoek naar ‘Clinical Implications of Glycometabolic Disturbances in Acute Coronary Syndromes’. Momenteel is hij bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van beeldvormende nucleaire technieken. Zijn aandachtsgebieden bij Isala zijn algemene cardiologie en beeldvormende cardiologie.

Marc Waskowsky
Dr. Marc Waskowsky is sinds 2012 werkzaam bij Isala. Hiervoor werkte hij bij het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen. Hij volgde de opleiding Geneeskunde in Antwerpen en specialiseerde zich vervolgens tot cardioloog in Nijmegen. Zijn aandachtsgebieden bij Isala zijn aangeboren hartafwijkingen, pulmonale hypertensie, hartrevalidatie en non-invasieve beeldvorming.
Naast zijn werk als cardioloog zit dokter Waskowsky in de werkgroep Aangeboren Hartaandoeningen, de werkgroep Pulmonale Hypertensie en is hij lid van de NVVC. Ook is hij opleider voor physician assistants en geeft hij onderwijs aan echo-laboranten.

In the lobby

In de lobby van het theater zijn vertegenwoordigers aanwezig van Isala Leef- en beweegcentrum.

Ongeveer twee weken voorafgaand aan de lezing verschijnt er een uitgebreid artikel in dagblad de Stentor.

Programma
19.00 uur Zaal open
19.30 uur Lezing deel 1
20.15 uur Pauze met een drankje
20.30 uur Lezing deel 2, aansluitend vragenrondje
circa 21.30 uur Afsluiting

 

U heeft voor de lezingen van de Publieksacademie een (gratis) plaatsbewijs nodig. Deze kunt u nu al reserveren bij de Zwolse Theaters. De lezingen vinden plaats in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon. U kunt een plaatsbewijs reserveren bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer (038) 428 82 88. Deze theaterkassa is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De theaterkassa in Schouwburg Odeon is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur. Reserveren van de kaarten via de theaterkassa is gratis. U kunt ook kaarten bestellen via de website van Zwolse Theaters, www.zwolsetheaters.nl. In dat geval betaalt u via IDeal een bedrag van € 2,00 per reservering.

Voor wie
De lezingen zijn geschikt voor iedereen

Datum en tijd
Woensdag 15 april 2015
19.30 tot 21.30 uur

Locatie
????De lezingen worden gehouden in de Hemminkzaal in Schouwburg Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. Kijk voor een routebeschrijving en parkeergelegenheid op www.zwolsetheaters.nlContactpersoon
??U kunt bij Schouwburg Odeon terecht met vragen over plaatsbewijzen of parkeergelegenheid. Voor alle andere vragen kunt u terecht bij de afdeling Concerncommunicatie van Isala, telefoonnummer (038) 424 75 27 of per e-mail via [email protected].

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen