Hill-Rom® kondigt samenwerking aan met Synergie Nederland BV

Internationaal bedrijven op gebied van medische technologie slaan handen ineen
Hill-Rom heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Synergie Nederland BV, producent van het PEARLS air-fluidised zorgsysteem dat wordt gebruikt voor de zorg van patiënten met complexe en moeilijk te genezen wonden. De partnerschap betekent dat Hill-Rom voor een periode van vijf jaar de exclusieve distributeur zal worden van het PEARLS air-fluidised zorgsysteem in veertien Europese landen, waarmee zowel de verhuurmarkt als de kapitaalmarkt in de gezondheidszorg wordt gedekt.

samenMet de aankondiging van de samenwerking biedt Hill-Rom het PEARLS air-fluidised zorgsysteem als een vervanging van het bestaande Clinitron™ air-fluidised therapiesysteem in Europa. Volgens Mark Vossenaar, Vice President van Commercial Development voor Hill-Rom International “betekent de samenwerking met Synergie dat we onze partners in de gezondheidszorg de nieuwste hoogwaardige standaard in air-fluidised therapie kunnen aanbieden. Daarmee kunnen we de resultaten verbeteren voor onze patiënten die profiteren van dergelijke geavanceerde technologie.”

Voor Synergie biedt de samenwerking de gelegenheid om de markt in Europa uit te breiden in samenwerking met een toonaangevende internationale partner. “We zien de overeenkomst met Hill-Rom als een fantastische kans voor clinici die de resultaten voor hun patiënten willen verbeteren met een nieuw en innovatief air-fluidised zorgsysteem”, aldus Ger Bouwens, CEO van Synergie.

Complexe wonden variëren van beschadiging aan het weefsel tot vergaande decubituswonden, tot huidflappen, transplantaten en verbranding, en zijn zeer moeilijk en kostbaar om te behandelen. Air-fluidised therapiesystemen versnellen de genezing van beschadigd weefsel door druk op de huid te verminderen, capillaire bloedstroom te vergroten en de bacteriële groei te vermijden door een schoon en comfortabel micromilieu te bieden. De patiënt ‘zweeft’ als het ware op een massa van microglaskogeltjes die op druk worden gehouden middels een geconditioneerde luchtstroom. Een poreus filter maakt het mogelijk dat vloeistoffen van wonden weg kunnen afvloeien en dat zachte, genezende lucht de huid van de patiënt bereikt.

Bron: Hill-Rom

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen