Veiligheid door moderne technologie

Array

Steeds meer mensen maken zich zorgen om hun eigen veiligheid, of om die van hun partner. Niet op zijn minst omdat ze toch ook langer thuis moeten blijven wonen. In het reality programma ‘Grenzeloos Wonen’ dat elke zaterdag uitgezonden wordt, besteden we hier veel aandacht aan.
Door moderne technologische oplossingen, kan de veiligheid gewaarborgd blijven.

Bijvoorbeeld Kiny Eitens; zij woont alleen in Zevenhuizen. Onlangs ging ’s avonds de deurbel en deed ze open. Iemand probeerde zichzelf naar binnen te praten, maar gelukkig kon ze op tijd de deur dicht krijgen. Sinsdien wil ze een oplossing om te kunnen zien wie er voor de deur staat. Zeker omdat ze toch alleen woont. Deze oplossing vindt ze gelukkig in de vorm van domotica.

Px187MTgwNTY5MC0yLTIwNDg0NjY0NzM=“Dit geeft me echt weer een goed gevoel” – Kiny Eitens
Of Henk en Marjan; zij wonen samen in de Meern. Marjan is mantelzorger voor Henk. Henk is namelijk licht dementerend. In eerdere aflevering is al te zien geweest dat zij door het slimme systeem van Zorgtotaal Nederland de veiligheid van Henk meer konden waarborgen. Maar als mantelzorger is het soms zwaar en wil je ook wat rust. Ook hier vindt Marjan een oplossing voor door het systeem aan een meldkamer te koppelen. En dat blijkt een slimme keuze te zijn geweest!

Px187MTgwNTY5MC0xLTQ0MDg3MDk1Nw==“Ik ben blij dat het zo goed is afgelopen, want dat had ook heel anders kunnen lopen” – Marjan Boersma
Aanstaande zaterdag 4 april vanaf ca.15.30 op RTL4 zijn de verhalen van Kiny en Marjan en Henk te zien in Grenzeloos Wonen.
In het programma volgt de kijker twaalf weken lang mensen die vragen of problemen hebben binnen de drie vaste pijlers van het programma: het bouwproces, het financiële proces en de beleving. Elke aflevering reiken specialisten oplossingen aan voor actuele vraagstukken waar iedereen mee te maken kan krijgen, bijvoorbeeld over hoe je door middel van moderne technologie je veiligheid kan waarborgen.  Het doel is om met deze informatie zoveel mogelijk mensen te inspireren en het negatieve sentiment weg te nemen. Wij hopen dat de kijkers van ‘Grenzeloos Wonen’ samen met bedrijven actief vraagstukken op gaan lossen, zodat de markt meer in beweging komt en dromen uitkomen. Kijk voor meer informatie op www.grenzelooswonen.nl.

Om het bewustzijn en de mogelijkheden zo breed mogelijk kenbaar te maken, vragen we jullie dan ook om een bericht hierover te delen in jullie netwerk en kanalen. Hoe meer mensen we bereiken hiermee, hoe beter!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen